Протестиращите обикаляха предизборни концерти, запалиха и подлез

Мисия Варна

01-10-2011, 21:04

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Оказа се, че част от протестиращите са успели да се отцепят от тълпата и да запалят боклуци в подлеза пред ФК. Огънят веднага е бил потушен.

Около 500 протестиращи се събраха и тази вечер пред Катедралата, предимно млади хора, голяма част идващи директно от футболния мач "Черно море" - "Черноморец".

Полицията бе търпелива с тях и ги остави да скандират пред Катедралата.

Кордон от жандармеристи обаче ги спря да тръгнат към Максуда.

За сметка на това обаче тълпата безпрепятствено тръгна към съседния площад Независимост, където вървеше предизборен концерт на БСП. Протестиращите преминаха оттам, освирквайки публиката, предимно от хора на преклонна възраст.

След това групата се насочи към площада пред ФК, където тъкмо приключваше друг концерт, подарен на варненци от коалиция "Варна Утре". Организаторите побързаха да поздравят младежите с микс от патриотични песни и групата продължи към Морската градина.

Младежите стигнаха до Пантеона. След това се върнаха обратно и отново минаха по главната улица, скандирайки "Българи, юнаци!"

Оказа се, че част от протестиращите са успели да се отцепят от тълпата и да запалят боклуци в подлеза пред ФК. Огънят веднага е бил потушен.

В момента тълпата се опитва да преодолее жандармеристите пред Окръжния съд. Засега обаче никой не успява да премине към Катедралата.

По непотвърдена информация група момчета са успели да тръгнат към Максуда. Там обаче гъмжи от полиция, жандармеристи дебнат на всеки ъгъл.