Вандали нарязахa билбордовете на Джиков

Мисия Варна

03-10-2011, 16:00

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Кой се страхува от Добромир Джиков?, питат от предизборния щаб на кандидат-кмета

Повечето от билбордовете на кандидата за кмет на Варна Добромир Джиков бяха унищожени тази нощ. 

Поне 20 от позициите, наети за кампанията на кандидата с № 49, са станали жертва на вандали.

Винилът, опънат върху металните конструкции, е целенасочено нарязан от хора, които очевидно са разполагали с план и стълба.
Това е най-масовото посегателство срещу предизборни рекламни материали в тази кампания, но далеч не е първото.

От няколко дни са празни всички рекламни пана по спирките на бул. „Владислав“ и „Княз Борис I” към „Траката“.

Те бяха отворени една нощ и от тях старателно бяха извадени всички рекламни изображения на кандидата за кмет Добромир Джиков.
В момента фирмите, стопанисващи тези рекламни съоръжения, подменят ключалките на паната, за да нямат до тях достъп вандали

Още в първите дни на кампанията 4 от билбордовете бяха залети с черна боя. После върху паната по спирките беше залепен номерът в бюлетината на друга политическа сила, която няма собствен кандидат за кмет.

„От началото на демократичните избори в България, за първи път ставаме свидетели на такава мащабна акция срещу един от кандидатите. Винаги е имало хулигански изпълнения, но такова планирано и изпълнено в характерен стил мероприятие виждаме за първи път“, категорични са собствениците на билбордовете.

От щаба на Добромир Джиков вече са сезирали ОДП - Варна, Районна прокуратура - Варна и Общинска избирателна комисия.

“Тези хулгански действия са неприятни, но по никакъв начин няма да ни разколебаят. Ще продължим да работим по медийния си план, но за нас най-важен е личния контакт с хората. На 12-те изнесени приемни в целия град аз и кандидатите за съветници от Гражданската експертна листа с № 49 ще разговаряме с варненци, което е по-ефективно. Само вчера през шатрите ни са минали 1400 души, което е най-важното”, категоричен бе кандидатът за кмет на Варна Добромир Джиков.