Музикалното спечели кампанията „Подкрепи твоето училище”

Мисия Варна

05-10-2011, 15:52

Снимка:

Випуск 2009 НУИ ''Добри Христов'' / Фейсбук

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Учениците от всички школа на територията на общината имаха възможност да гласуват за своето училище.

Учениците от Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна се класираха на първо място в социалната кампания „Подкрепи твоето училище”, която се състоя през септември в морската столица.

Учениците от всички школа на територията на общината имаха възможност да гласуват онлайн и с талони за своето училище.

Специално приложение със списък на всички училища беше изградено във фейсбук страницата на Мол Варна със съдействието на общинската дирекция „Образование”.

Според официалните правила на кампанията, за училище-победител се определя това, което е с най-висок процент, получен от съотношението между общия брой гласове, акумулирани от гласуването чрез талони и интернет, отнесено към броя на учениците в него.  

Финалните резултати на кампанията класираха на водеща позиция Националното училище по изкуствата "Добри Христов" с коефициент 2,19 % при общ брой гласове – 1222 и 558 ученици, според официални данни, предоставени от Община Варна.

На второ място е Четвърта езикова гимназия "Фредерик Жолио Кюри" с коефициент 0,99 при общ брой гласове 874 и 884 ученици.

На трето място се подреди Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" с коефициент 0,94.

Голямата награда за училището-победител е 2500 лева, както и специално организирано парти за всички ученици в комплекса за забавления Playground.

Финансовите средства, които ще постъпят в учебното заведение, ще бъдат изразходвани за идеен проект, изготвен от представителна група от страна на учениците, с одобрението на родителското настоятелство и училищното ръководство.

През следващите дни предстои провеждането на специална анкета в различните класове на училището с цел да се стимулират самите ученици да споделят своите предложения за проекта.

По време на играта „Подкрепи твоето училище”, ученици от училищата "Кирил и Методий", Първа и Четвърта езикова гимназии спечелиха високотехнологични индивидуални награди в специална томбола, сред които преносим компютър, смартфон и мултимедиен таблет.

В рамките на инициативаха бяха връчени допълнително и още 300 тематични награди на деца от различни варненски учебни заведения.

Кампанията беше организирана по идея на Мол Варна и се реализира с подкрепата на община Варна.