Съдът спря назначението на Мария Иванова за в.и.д. „кмет” на Ветрино

Мисия Варна

05-10-2011, 16:49

Снимка:

vetrino.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Съдът спя заповедта на областния за назначаването за вр.и.д. "кмет" на Ветрино секретарката Мария Иванова.

Депозирането на жалба в Административен съд - Варна  спря  Заповедта на Областен управител на Варна за назначаване на Мария Иванова за в.и.д. „кмет” на община Ветрино.

Както ВарнаУтре.бг ви съобщи, след безрезултатно заседание на общински съвет във Ветрино и прибързана заповед на областния управител, на практика общината остана с двама кмета.

Сагата започва на 16 септември, когато Георги Андреев подписва заповед до полагането на клетва от новия кмет, вр.и.д. да бъде зам.-кметът Донка Монева. В края на септември обаче общинските съвeтници му играят сечено и не му приемат предложението. Въпреки, че законоустановеният срок за произнасяне на ОбС не е минал, Областният управител избързва и със своя заповед назначава за вр.и.д. секретарката Мария Иванова. (Още тук)

Днес състав на Административен съд-Варна прие, че съгласно АПК, чл. 166, ал.1., с депозирането в съда на жалбите на Донка Монева – в.и.д. Кмет на Община Ветрино, на Председателя на  Общински съвет – гр. Ветрино и на Георги Андреев – Кмет на Община Ветрино се спира изпълнението на Заповед № РД – 11-7706-299 от 30 септември 2011г. на Областен управител на Варна.

Окончателното решение на спора ще бъде разгледано в открито заседание, насрочено за 14 октомври 2011г. от 9.00 ч. в Административен съд – Варна.