Данъчните влязоха в стриптийз клубовете, валят актове заради оборота

Мисия Варна

06-10-2011, 13:34

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Над 100 работещи без трудов договор или назначени за по два часа, установиха инспекторите

28 съвместни проверки със служители на МВР са извършили инспекторите по приходите от териториалната дирекция, като обект са били нощни барове и стриптийз клубове.

При 5 от стриптийз клубовете на територията на Варна и Златни пясъци данъчните са открили разлика в отчетения оборот и наличността в касата. За тези  нарушения са съставили  6 акта  на собствениците на клубовете. Успокояващото е, че явно по отношение на договори и редовно плащане на заплати и осигуровки, всичко в увеселително-релаксиращите заведения е наред.

Над 100 работещи без трудов договор или назначени на двучасови договори установиха инспекторите от „Оперативни проверки” при НАП Варна по време на масовите проверки по Северното Черноморие. Оказало се е, че назначаването за по два часа е практика при обменните бюра.

Съвместните проверки на НАП Варна с държавните институции, съпричастни в борбата със сивата икономика, ще продължат до края на годината, включително в почивните и празничните дни, „плашат” от териториалната дирекция.