Астрологичен коментар на изборния ден

Мисия Варна

23-10-2011, 17:33

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Изборният ден ще протече в астрологична обстановка, създаващата предпоставки за балотаж. Това анализира астрологът Елена Пенчева

Изборният ден ще протече в астрологична обстановка, създаващата предпоставки за балотаж.

В астрологията най-важните фактори за избор на водач се определят от Слънцето и Луната.Слънцето описва лидера, Луната описва народа.

На 23 октомври Слънцето се намира в последния критичен градус на знака Везни и на практика до края на деня ще ингресира в Скорпион. Това описва ситуация, в която изборът е на практика невъзможен. Наближава нов цикъл, който променя образа и качествата на нужния за избирателите лидер.

Луната се намира в Дева и описва народа като разумен и практичен, но крайно несигурен в избора си, уязвим за манипулации и внушения. Луната прави хармонични аспекти с Меркурий и Венера в Скорпион, но тази ситуация по-скоро описва зависимостта на избирателите от медийни манипулации и финансови стимули.

Възможни са предпочитания към силни женски кандидатури, обещаващи повече сигурност и подчертан афинитет към социалната грижа. Като цяло кандидатите могат да разчитат на подкрепата на твърдия електорат (Меркурий и Венера в Скорпион) и вот по служба (Луна в Дева). Фазата на Луната обаче е намаляваща – към тъмна Луна, което не предполага окончателен избор.

Слънцето, описващо предпочитания лидер, преминава в знака Скорпион до края на изборния ден, което предполага желание за силен и енергичен водач на евентуалния балотаж. Той ще трябва да премери сили с онези, които подкрепят традиционните кандидатури на досегашните управляващи политически сили.

Съвпадът на Меркурий и Венера създава много неприятни тенденции за документални измами и манипулации, покупко-продажба на гласове, платени медийни публикации и манипулиране на общественото мненние в изборния ден и в периода до балотажа.

Настъпващото новолуние, което ще трябва окончателно да определи водачите на местно и национално ниво, е в опозиция и с Юпитер, при която неминуемо ще станем свидетели на скандали.

Като цяло астрологичните предпоставки са в полза на изградените структури, традиционните кандидатури и силните водачи.

На 30 октомври Луната вече е растяща, в зодиакалния знак Стрелец, което предполага висока изборна активност и повече ентусиазъм, любов към истината и придържане към личните позиции и политически убеждения. Народът категорично ще изрази волята си, а гласът си ще даде по съвест.

Представители на огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец имат шансове да поемат властта в ръцете си, разчитайки на образа на силен и можещ енергичен водач. Близнаци, Везни и Козирози ще се наложи да положат неимоверни усилия, но ще им липсва подкрепата на звездите.