Тежки алкохолно-финансови обвинения между Марешки и Кирил Йорданов

Мисия Варна

25-10-2011, 12:15

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Цирк Варна" се представи "блестящо" на телевизионния дебат, на бис в неделя и после аплодисментите

Тежки обвинения и заплахи със съд си размениха тази сутрин досегашният кмет на Варна Кирил Йорданов и претендентът за поста Веселин Марешки в ефира на Би Ти Ви.

Двамата ще се изправят един срещу друг на балотажа в неделя, след като на първи тур Йорданов получи 30,23% от гласовете, а собственикът на верига аптеки и досегашен общински съветник Марешки, издигнат от инициативен комитет - 18,58%.

След края на изборния ден и двамата претенденти за кметския стол си хвърлиха взаимно обвинения по време на пресконференциите късно вечерта в Двореца на културата и спорта.

Според Кирил Йорданов е имало кампания преди кампанията. По думите му Марешки агитирал чрез аптеките си, раздавал и телефони, на които избирателите да се свързват по-лесно с него, ако стане кмет. Марешки пък заяви, че сегашният кмет има проблеми с алкохола и трябва да се откаже от балотажа.

Йорданов се съгласи на дебат с Марешки, но по негови условия - без агитки, в студио. И така двамата се срещнаха днес в студиото на предаването "Тази сутрин" по БиТиВи.

"Искам да благодаря на всички варненци, които ме подкрепиха, подкрепиха и другите 14 кандидати, които се обявиха против статуквото", заяви Веселин Марешки. "Събирали сме само телефоните на хората, а не ЕГН-та, обясни той. Смятам, че трябва да има пряк диалог с гражданите. Взимал съм телефоните им, давал съм им своя телефон. Аз съм един от малкото, които се разхождат из града и се срещам с хората. Искам да поздравя варненци за това, че се опълчиха срещу системата", каза още бизнесменът.

"Господин Марешки като общински съветник също е част от тази система", заяви Кирил Йорданов.

"Вече 20 години аз общувам с хората, разбира се, с тази разлика, че не им изисквам телефоните – имам си приемни часове и гражданите те могат да ме потърсят тогава. Към мен господин Марешки предявява само клевети, които нямат нищо общо с действителността", заяви настоящият кмет на Варна и попита опонента си дали е бил осъждан за клевета над  длъжностно лице.

Йорданов му връчи и тъжба с всички форми на клевета, които той бил употребил срещу него.

"Аз вече 20 години съм в публичното пространство – занимавам се със спорт и си правя регулярни тестове – имам здравни документи и изследвания", каза Кирил Йорданов и така опроверга твърденията на Марешки, че има проблем с алкохола.

"Циганите избраха предния път Кирил Йорданов", заяви бизнесменът Марешки

Той обясни как кметът разказвал навсякъде, че чака да си харчи милионите и няма търпение да бъде изпратен в Швейцария. Имал съм такова предложение – имаше вариант ГЕРБ да избере друг кандидат за Варна и аз можех да се явя като независим и пак да спечеля, каза Йорданов. От своя страна Марешки настоя подобни разговори между двамата да се водят с детектор на лъжата.