Наркозависим фен на затвора обра яхта, осъдиха го пак

Мисия Варна

26-10-2011, 15:40

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

27 годишният младеж отмъкнал CD-плеър и телевизор и ги заложил, спал в каютата две нощи

За кражба от частна яхта от яхтеното пристанище в кв. Аспарухово,

 

27-годишен младеж от Плевен получи ефективно наказание от Районен съд –   Варна. 11 месеца лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим е наказанието, получено в съдебна зала след постигнато споразумение.
Кражбата е извършена на 4 срещу 5 януари т.год.

Разхождайки се по кея, подсъдимият набелязал една от домуващите там яхти, качил се на палубата и видял, че вратата й е отключена. Той разкачил от кабелите CD-плеър и по-малкия от двата налични в яхтата LCD-телевизора, но тъй като времето навън било студено, решил да пренощува в носовата каюта. На сутринта оставил  чуждата техника в заложна къща срещу сумата от 140 лв. Същата вечер подсъдимият отново отишъл до яхтата, опаковал за изнасяне в чувал от платна и втория телевизор, изнесъл го отвън до понтона, след което пак останал да пренощува. Сутринта на 6 януари, при обход на яхтите, служители от охраната забелязали съмнителния пакет и открили спящия младеж, който признал за деянието и ги отвел до заложната къща, където били останалите вещи.  Общата стойност на чуждото имущество е оценено на 1156 лв.
27-годишният В. Пламенов страда от наркотична зависимост към хероин и е осъждан многократно, предимно за престъпления срещу собствеността. Споразумението влиза в сила веднага.