Сините и „Варна утре“ с обща група в Общинския съвет

Мисия Варна

26-10-2011, 17:05

Снимка:

ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Общата група ще се нарича „Синя Варна утре“ и в нея ще влизат 7 общински съветници

Синята коалиция и Коалиция "Варна утре" се обединяват в обща група в Общинския съвет на Варна за мандат 2011-2015 г.

Това стана ясно днес след като представителите на всички коалиционни партньори   - СДС, ДСБ,  ВМРО, Гергьовден, Българска нова демокрация и Новото време, подписаха споразумение за създаването й.

Общата група ще се нарича „Синя Варна утре“ и в нея ще влизат 7 общински съветници (3-ма от Синята коалиция: Николай Недков, Ивайло Митковски и Желез Железов,  и 4-ма от „Варна утре“: Костадин Костадинов, Христо Христов, Снежана Донева и Илия Кафалийски). Акцент в дейността на новата група ще е „да провежда стриктен контрол за разходването на обществените средства и да гарантира пълна прозрачност на обществените поръчки“.

Шестте партии, подписали споразумението, декларират, че „никога и под никакъв предлог  няма да влизат в споразумения и няма да излизат с общи действия с групите на Движение за права и свободи и Българската социалистическа партия в Общинския съвет на Варна“.

Групата се представлява от 2-ма съпредседатели, чието избиране предстои. Решенията се вземат с квалифицирано мнозинство.

По-късно днес новата група в общинския съвет се вля в новото дясно мнозинство на Варна, в което освен двете коалици, влизат и съветниците на ГЕРБ, Нашият град, "Екогласност-Свободен избор".