Разясняват възможностите за кандидатстване по схема "Безопасен труд"

Мисия Варна

27-10-2011, 14:43

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Утре от 10 часа в хотел "Голден Тюлип" ще се проведе информационен ден за работодателите

Информационен ден за разясняване на възможностите за кандидатстване с проекти по схема за безвъзмездна финансова помощ "Безопасен труд"

по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", ще се проведе утре от 10 часа в хотел "Голден Тюлип". Общият бюджет е 70 000 000 лева. Дейностите, които ще получат подкрепа включват: анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност, модернизация или реконструкция или обезопасяване на съществуващи обекти, технологични процеси, машини и съоръжeния, свързани с подобряване на условията на труд, закупуване на предпазни средства и специално работно облекло, разработване и придобиване на стандарти, въвеждане на ново работно оборудване и технологии, обучение на служители и т.н.

По схемата могат да кандидатстват малки, средни и големи предприятия.
В рамките на информационния ден ще се представят и възможностите за работодателите по действащи схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и проекти на Агенцията по заетост, насочени към повишаване на квалификацията и създаване на нови работни места.