На балотажа се роди нова група в общинския съвет

Мисия Варна

30-10-2011, 14:12

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Заедно за Варна" обединява хората от листата на Джиков, "Промяна за Варна" и  "Атака"

Създадена е и контактна група за разговори и преговори с останалите политически формации, в състав – Петър Николаев Липчев, Добромир Йорданов Джиков, Станислав Темелков Димитров

На балотажа във Варна се роди още една група в общинския съвет. Според подписаното политическо споразумение в "Заедно за Варна" влизат новоизбраните общински съветници от листите на Добромир Джиков, "Промяна за Варна" и ПП "Атака".

Документа са скрепили с подпис: Петър Липчев, Петър Тодоров, Ивайло Бояджиев от Коалиция “Промяна за Варна", Добромир Джиков, Галина Иванова, Пламен Георгиев от листата на Добромир Джиков; Станислав Димитров, Миглен Тодоров от ПП”Атака”.

"Всички партийни пристрастия и противоборства трябва да приключат непосредствено след изборите. От този момент водещи могат да бъдат само държавническият подход и интересите на варненци. Компромисите в политиката са необходими и понякога неизбежни, но могат да се правят само в морално допустими граници", се посочва в документа-споразумение. Като част от договорката се посочва, че цитираните съветници обединяват усилията си за постигане на оптимална ефективност в дейността на Общинския съвет, както и че се определя контактна група за разговори и преговори с останалите политически формации, в състав – Петър Липчев, Добромир Джиков, Станислав Темелков Димитров.

Настоящото споразумение е отворено и за други политически формации.