Кметът ще сменя екипа, Марешки ще се пробва пак

Мисия Варна

31-10-2011, 11:06

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Оптимист съм за следващия мандат, защото в момента в Общинския съвет има ясно мнозинство и ясен носител на политическата отговорност"

Новият стар кмет на Варна Кирил Йорданов обеща промени в екипа, с който да управлява, а опонентът му Веселин Марешки се зарече да спечели изборите след 4 години.

Освен ако не успее още сега да касира балотажа. Това накратко включваха изказванията на победите и победен веднага след като стана ясен резултатът от вота: 60% за Кирил Йорданов и 40% за Веселин Марешки. Останалото бяха благодарности и поредна доза нападки между двамата.

"Оптимист съм за следващия мандат, защото в момента в Общинския съвет има ясно мнозинство и ясен носител на политическата отговорност", каза още Йорданов и призна, че най-големите предизвикателства пред него ще бъдат в сферата на социалната политика.

На въпрос за напредъка на Бургас и изоставането на Варна кметът заяви: „Бургас никога не е успявал да избяга, Бургас от четири години е по пътя на Варна, на първия мой мандат, виждам, че много успешно това се случва. Затова колегата ми Николов се радва на този успех. При нас тази политика се реализира вече 12 години”.

Веселин Марешки направи изявлението си на победен, обграден от 3 дами - общинските съветнички от листата му "Либерален алианс". На най-тежките човешки пороци противопоставихме красотата, усмивката, младостта, образоваността и доброто възпитание, заяви той, визирайки екипа си. Аптекарят обаче не уточни защо подведе избирателите си като сложи за водач на листата сина си-адаш Веселин Веселинов Марешки, който е на 20 години и е студент в Лондон. Младежът не се вясна по време на кампанията, а сега бързо-бързо беше изтеглен от съвета, след като името му си свърши работата: хем феновете на Марешки гласуваха за листата, хем лидерът можеше да обяснява наляво и надясно, че е независим кандидат без партия зад гърба си и няма амбиции да е общински съветник, а само кмет.

Фармацевтичният бос заяви, че вероятно ще поиска касиране на вота. Според него изборът е манипулиран в ромските секции. Той даде няколко примера за тотално превъзходство на Кирил Йорданов в няколко секции в училище "Елин Пелин", "Владиславово" и "Аспарухово". При мен идваха цигански лидери с желание да продадат гласовете си, аз не ги приех, но друг явно ги е приел, коментира Марешки.