Б.Борисов: Не сме дали нито лев за купуване на гласове

Мисия Варна

31-10-2011, 13:07

Снимка:

sofia photo agency

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

„Аз като председател на ГЕРБ съм печелил всички избори на България до този момент. Това в личната ми кариера е достатъчно. Ако се бях кандидатирал за президент щях да съм президент”

С чиста съвест мога да кажа, че партията, изпълнителната комисия и аз не сме дали нито един лев в каквато и да е посока, по каквато и да е тема, свързана с купуване, продаване или пазарлък за тези избори.

Мога да го потвърдя със сигурност, каза премиерът Бойко Борисов в понеделник по БиТиВи.

Той потвърди, че са избрали възможно най-добрите кандидати за президент и вицепрезидент. „Аз като председател на ГЕРБ съм печелил всички избори на България до този момент. Това в личната ми кариера е достатъчно. Ако се бях кандидатирал за президент щях да съм президент”, подчерта премиерът. „Агентите на Държавна сигурност стават кметове, а в същото време говорят, че има страх и натиск”, каза Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да иска касиране на изборите по места.

„Един месец държавата само с избори се занимаваше. За мен те са приключили. Започваме с Бюджета да се разправяме. Исканията на министерствата са огромни, очакванията на хората са огромни, а парите са малко”, каза премиерът.

Министър-председателят заяви, че има яснота кой ще е новият министър на правосъдието на мястото на Маргарита Попова, но отказа да назове името на новия министър, като уточни, че не е от екипа на Попова. „Нека да си честитим победата и да се хващаме на работа, защото кризата в света е толкова голяма”, каза още премиерът.