4 доживотни присъди зa убийството в Камчия

Мисия Варна

31-10-2011, 14:21

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Николов, Начев, Стоименов и Адамов са осъдени за заплатят солидарно на 5-та наследници на Пекова и Евтимов по 150 000 лева - обещетение за причинените неимуществени вреди, както и направените разходи за адвокати по наказателното дело.

"Доживотна присъда" при първоначален специален режим произнесе днес Варненският окръжен съд на всеки един от четиримата подсъдими по делото за двойното убийство край р. Камчия, извършено през април 2007 година.

Управителят на "Трансинс рециклираща компания" Николай Николов, административният директор на компанията Ганислав Начев, охранителят Мартин Стоименов и неговият приятел Илчо Адамов получиха  това тежко наказание, след като първата съдебна инстанция призна вината им затова, че на 16 април 2007 година Ганислав, Илчо и Мартин в съучастие като съизвършители помежду си и с Николай Николов като подбудител и помагач, в района на с. Круша  умъртвили Димитринка Пекова и Венцислав Евтимов по особено мъчителен за жертвите начин и с особена жестокост. Съдът оправда всеки един от подсъдимите в това убийството да е станало умишлено. За отвличането на Пекова и Евтимов четиримата подсъдими получиха по 7 години затвор. На основание чл.23 от НК ВОС присъди на всеки един от тях да изтърпи най-тежкото от наложените наказания - "доживотен затвор" при първоначален страг режим.

Николов, Начев, Стоименов и Адамов са осъдени за заплатят солидарно на 5-та наследници на Пекова и Евтимов по 150 000 лева - обещетение за причинените неимуществени вреди, както и направените разходи за адвокати по наказателното дело. Близо 40 000 лева са общо държавните такси и разноските по делото, които осъдените дължат на държавата.

Днес съдът потвърди постоянния арест на Начев, Стоименов и Адамов и измени от парична гаранция в размер на 100 000 лева в "задържане под стража" мярката за неотклонение на Николай Николов. Управителят на "Трансинс рециклираща компания" беше задържан в съдебната зала, непосредствено след произнасяне на присъдата на Варненския окръжен съд.

Страните имат 15 дни, за да обжалват или протестират първоинстанционния съдебен акт пред Варненския апелативен съд.