Вдигат завесата за иновациите в педагогическата пратика

Мисия Варна

02-11-2011, 15:06

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

За 11-ти път във Варна ще се проведе конференция "Хуманизъм и прагматизъм в образованието на XXI век". Откриването е утре в 14 часа в зала "Пленарна"

Под мотото "Иновациите в педагогическата пратика" утре и в петък във Варна ще се проведе за 11-ти пореден път конференция "Хуманизъм и прагматизъм в образованието на XXI век".

Откриването е в четвъртък от 14 часа в зала "Пленарна" на Община Варна. В двата дни ще бъдат представени 65 доклада. Участници са хабилитирани лица от ВСУ"Черноризец Храбър", СУ "Св. Кл.Охридски", ШУ "Еп. Константин Преславски", учители и директори, вклчително и от Украйна, Молдова и Одеса.

Сред по-интересните теми са: "Иновации в специалното образование", "Училищното посредничество като образователна иновация", "Професионално развитие по модела "Активно учителство","Новата образователна парадигма - предизвикателство в работата на учителя" и др.


Утре от 19.00 часа в Художествената галерия "Борис Георгиев" ще се връчат и дипломите "Следовник на народните будители", както и награди на Синдикат на българските учители и на Община Варна. Сред удостоените са Петя Цанева – основател и директор на първото българско неделно училище в Мадрид, Ирина Семкова - учител в Средното общообразователно училище № 1 в село Паркан (Молдова), което носи името на Атанас Стоев - известния поет, писател и журналист от Варна, бивши директори на училища, млади учители, живописецът Росен Германов, ръководителят на детската опера Ганчо Ганчев, бившият директор на Обсерваторията Иван Иванов, диригентът Константин Кукушев, Николай Увалиев и др.

В петък конференцията ще продължи от 9.00 часа в зала "Пресцентър" на ФКЦ. От 13.30 часа в ОУ "П.Волов" ще бъдат представени добри практики по проекти, а от 16 часа в зала "Концертна" на Младежки дом е моноспектакъла "Козет" на детско-ношеския театър "Златното ключе".

В събота от 11 часа отново в Художествената галерия ще има матине, като в програмата ще участват ученици от НУИ "Д.Христов" и детски хор "Добри Христов" при Общински детски комплекс.