Марешки спонсориран от нежния пол

Мисия Варна

03-11-2011, 15:46

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Щедри са били майката и съпругата на Марешки – Веска и Светлана, които са дарили по 9 900 лева

Кандидатът за кмет на Варна Веселин Марешки, който загуби на балотажа в неделя, е обявил над 70 000 лева дарения за предизборната кампания.

Той е и единственият кандидат за  градоначалник на морския град, който е пратил в Сметната палата информация за спонсорите си, сочи справка в Единния регистър по изборния кодекс, информира Дарик радио.

Всички дарители на аптечния бос без изключение са дами. Най-щедри са били майката и съпругата на Марешки – Веска и Светлана, които са дарили по 9 900 лева. Същата сума са превели Дилбер Вейсалова и Гергана Славова, които в следващия местен парламент ще бъдат общински съветници от партия „Либерален алианс”. 9 900 лева е дала за кампанията на Марешки и Виолета Гьондрева, която миналия мандат за малко бе в местния парламент.

Справката в регистъра показва още, че дарения за финансиране на предизборната кампания са отчели и от местната структура на ДСБ. Те са декларирали 22 хил. лева дарения.

Другата партия, представила в Сметната палата информация за спонсорства, е „Отечество”, която не успя да вкара свои представители в местния парламент. По 3 000 лева са дали досегашните общински съветници от партията Радослав Коев и Красимир Маринов. Толкова е дарил и съпартиецът им Цанко Цаков. Радо Коев е отчел също като дарение и личния си труд, както и ползване на лек автомобил „Фолксваген Пасат”.

От Сметната палата напомнят, че в срок до 30 дни от изборния ден - 23 октомври, партиите и кандидатите трябва да представят в одитната институция отчет за приходите, разходите и поетите от тях задължения за плащане по предизборната кампания. За участниците в балотажи срокът за представяне на отчети е от датата на втория тур - 30 октомври, информира още Дарик радио.