НА ЖИВО: Завърши сесията на Общинския съвет. Първата за този мандат!

Мисия Варна

04-11-2011, 10:05

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

С 40 редовни бюлетини "за" за председател на Общинския съвет беше избран Николай Апостолов от ГЕРБ, който оглавяваше местния парламент и в последните 2 години на миналия мандат. Първата сесия приключи. Втората ще е евентуално на 16-ти

Сесията на живо (с коментари от Фейсбук)

9:00

varna.utre.bg Точно в 9 часа прозвуча химнът на Република България.
Dima Doncheva Боже, пази Варна!

varna.utre.bg Зала "Пленарна" е плепълнена. Хора има по стълбите между редовете, във фоайето пред залата, пред вратите... Тук са всички, свързани с упрвлението на града - държавна, общинска, полицейска, духовна и каквато се сетите власт. Тук там празни места има само в централния сектор, където би трябвало да седят съветници, очевидно някои липсват.

varna.utre.bg Със закъснение през тълпата път си пробиха съветничките от групата на Либерален алианс - листата на Веселин Марешки. Дамите са блондинка, брюнетка и червенокоса.

varna.utre.bg Водач на листата всъщност беше синът на неуспелия като мераклия за кмет аптекарски бос. Младежът-адаш на баща си, е студент в Лондон, и едва ли беше в течение, че е кандидат за общински съветник. Той не се появи по време на кампанията - нито на поканите за интервю, нито, за да гласува заедно с баща си, а веднага след вота името му беше оттеглено от списъка на бъдещите съветници.

Ивайло Георгиев Нищо ново под сльнцето все пак е пьрвото заседание.

varna.utre.bg С голямо закъснение в залата се появиха и съветниците от Нашият град. Тук също има промени: вторият в листата - д-р Иван Иванов, шеф на Градска болница, се отказа в полза на досегашния съветник арх. Владимир Тонев.

varna.utre.bg Другата промяна е в листата на "Атака": там логично водачът Димитър Карбов се върна в Народното събрание

Ивайло Георгиев Много трогателен момент,всички се смеят радват, а предния сьвет не можа даже и за снимка да се сьберат на края на мандата.

Мария Христова Ще наблюдавате ли он лайн за нас?

varna.utre.bg тук сме

Александра Францева И аз ще следя с интерес.

9:50

Новоизбраните кметове на всички населени места в Община Варна и всички 51 съветници получиха удостоверенията за избора си от председателя на ОИК.

varna.utre.bg Сега всички съветници са на сцената. Те групово се заклеха!

varna.utre.bg Сега пред тях говори кметът. Дано, дано, дано, завърши той.

varna.utre.bg Веднага след думичките на кмета залата започна да се изпразва. Всички общински чиновници, докарани явно под строй в залата, се изнизват. Явно не ги интересува изборът на председател на Общинския съвет и декларациите на председателите на отделните групи в местния парламент.

Pïppã Çhěrneff последно кмета изнесе ли се или не..

Pïppã Çhěrneff да знам за се смея или не.. ;)

11:15

Започна гласуването за председател на Общинския съвет. Съветниците гласуват тайно в току-що сглобена талашитена кабинка.

Гласуването е към края си, още малко търпение - вече са на буквата Я. Съветниците излизат един по един на сцената и влизат в тъмната стаичка да дадат гласа си.

Те трябва да гласуват точно като на изборите - с кръстче, направено със син химикал.

Интересно как ще гласува "опозицията"? И ще има ли такава въобще?

Дали ще има гласове за Чък Норис, както на втория тур, когато мнзоина не искаха да избират между Кирил Йорданов и Веселин Марешки?

Сега пък кандидатурата е само една - на бившия председател на Общинския съвет Николай Апостолов.

12:00

Започнаха да броят бюлетините на всеослушание, една по една. . Първа бюлетина - няма вот, празна, недействителна. Да видим освен БСП, кой е гласувал с празна бюлетина.

Невалидните бюлетини минаха 8 - следователно не само БСП е гласувало срещу избора на Апостолов.

10 невалидни бюлетини и 1 празен плик - очевидно 8 съветници от БСП и 3-мата на Марешки (Либерален алианс) са против избирането на Николай Апостолов за председател на Общинския съвет.

С 40 редовни бюлетини "за" за председател на Общинския съвет беше избран Николай Апостолов от ГЕРБ, който оглавяваше местния парламент и в последните 2 години на миналия мандат.

12:11

Първата сесия приключи. Втората ще е евентуално на 16-ти

Очаквайте по-късно пълният запис на сесията