Направиха възстановка на атентата срещу Джовани и Мис Варна

Мисия Варна

04-11-2011, 15:26

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На 13 март 2005 година с "Калашников" от външната страна на витрината на "Сохо" са простреляни собственикът на бара Ивайло Паунов и Михаела Мирчева

Повече от 6 години след атентата в бар "Сохо" в центъра на града, при който тежко ранен беше собственикът му Ивайло Паунов (Джовани) и Михаела Мирчева (Мис Варна 2003 година),

варненци станаха свидетели на съдебно-следствен експеримент за възстановяване на фактическата обстановка от вечерта на 13 март 2005 година. Днес е 5-ят ден от началото на наказателния процес срещу Георги Петков (Дачи), който е изправен пред Темида като извършител на покушението и подсъдим по делото.  

Извършена бе възстановка на мястото, на което са седели двамата пострадали при стрелбата, на свидетелите на инцидента и на положението, което е заемал стрелецът. Отново бе установена и позицията, на която криминалистите са намерили гилзите от стрелбата. Във възстановката взеха участие разширеният съдебен състав, който гледа наказателното дело, прокурорът, подсъдимият Петков, неговият защитник, адвокатите на Ивайло Паунов, който е конституиран като частен обвинител, вещи лица и криминалисти.

На 13 март 2005 година, в началото на вечерта с изстрели при автоматичен режим на стрелба с автомат "Калашников", от външната страна на витрината на заведението били простреляни собственикът на бара Ивайло Паунов, както и Михаела Мирчева. Момичето се отървало с по-лека травма на крака и днес отново преживя онези драматични мигове. Джовани е бил надупчен на 7 места по цялото тяло и благодарение на адекватната намеса на медицинските екипи тогава животът му бил спасен.

В първия ден на процеса (понеделник, 31 октомври 2011 г.), във видеоконферентна връзка от затвора Sen Vitore в Милано Паунов разказа, че още има олово в тялото си. Той потвърди, че лицето, което е видял в нощта на 13 март и това, на Георги Петков, което вижда в съдебната зала при конферентната връзка са едно и също лице. Петков, който присъства на съдебно - следствения експеримент днес отказа да заеме мястото на стрелеца при възстановката на стрелбата.

В следобедните часове съдебното заседание ще продължи с разпит на свидетели по делото и на вещи лица. В края на деня ще стане известна и датата, на която ще продължат съдебните заседания по наказателното дело.