Длъжник на данъчните спасява хотела си от търг

Мисия Варна

04-11-2011, 20:53

Снимка:

©ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Предстои до края на месец ноември НАП Варна да обяви на публична продан апартаменти в Несебър и крайморски парцели на длъжници, които са натрупали задължения към приходната агенция и са отказали да ги внесат доброволно

Собственикът на екохижата-хотел, който НАП Варна обяви за публична продан на таен търг, внесе доброволно просрочен ДДС и корпоративен данък  в размер над 100 хиляди лева.

Търгът за атрактивния имот, намиращ се на брега на Дуранкулашкото езеро и разполагащ с девет спални, термопомпена климатична инсталация, соларна инсталация за отопление на вода и  луксозно обзавеждане,  бе отменен днес. Длъжникът е платил цялото си задължение към бюджета от 157 хиляди лева, включително и дължимите лихви,  преди изтичане на срока за подаване на предложенията за търга с тайно наддаване, което дава основание на публичните изпълнители да отменят продажбата.

За да избегнат такива неудобства, от НАП Варна съветват всеки, който има просрочени данъчни или осигурителни задължени, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. Ако лицата имат временни затруднения, нека потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители от териториалната дирекция, за да бъде потърсен начин за тяхното разсрочване.

Предстои до края на месец ноември НАП Варна да обяви на публична продан апартаменти в Несебър и крайморски парцели на длъжници, които са натрупали задължения към приходната агенция и са отказали да ги внесат доброволно.

От началото на годината публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение” при НАП Варна са провели 108  търгове с тайно наддаване, като в бюджета са постъпили  700 хиляди лева. Над 17 милиона лева са събрани принудително за деветте месеца на годината от фирми, с просрочени данъчни и осигурителни задължения.