Натрошиха колата на магарето-кмет

Мисия Варна

07-11-2011, 09:46

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Фиатът е на спортен журналист, който беше кандидат в ролята на Марко

Неизвестни извършители потрошиха колата на кандидата за кмет Валентин Великов, който правеше кампания от името на магарето Марко.

Великов е и собственик на спортен сайт.

Предното и страничното стъкла на лекия автомобил на екзотичния кандидат за кмет бяха счупени в ранните часове на неделния ден. С огромното бетонно блокче, което се използва за зидане на огради, е блъскано по предното стъкло, видя екип на Варнаутре.бг. След това бетонът е хвърлен през страничния прозорец, като е паднал зад седалката на шофьора.

Собственикът на автомобила пусна сигнал за инцидента в Първо Районно управление на полицията. Нападението е заснето от камерата, която е над вратата на Варненския районен съд, на 5 метра от която е бил паркиран пострадалият фиат пунто, твърди Великов. Според показанията му пред разследващите извършителите не са от политическите среди, а изцяло футболни фенове.

"Нищо не откраднато. Колата даже беше отключена и ключът бе на таблото. Спокойно можеха да я подкарат. Те обаче са искали да чупят и рушат. Вероятно извършителите са фенове на футбола", написал в жалбата до полицията собственикът на автомобила Валентин Великов.

Точно с тази версия са се захванали полицаите, тъй като спортният журналист провокираше многократно с жлъчни коментари привържениците на двата варненски клуба Черно море и Спартак. Въпреки че "диалогът" на Великов с феновете е от години, а нападението идва след кампанията му за кандидат-кмет и общински съветник.

Агитацията премина по двойствен начин - никъде не ставаше ясно, че именно спортният журналист е кандидатът за власт, а единствен герой на кампанията беше магарето. То дори участва в телевизионни предавания и в дебат по БиТиВи, където също не бе опоменато, че зад Марко стои реален човек, а това не е само шега. Великов дори твърдеше, че Ройтерс, Ал Джазира и Дойче веле идват да отразяват кампанията на магарето. Въпреки тв участията, билбордове и рекламните материали за Марко, Великов и съпартийците му получиха едва 516 гласа за кмет и 431 за листата им.