Калин Вельов с нова песен, скоро - нов албум

Варна Лайф

07-11-2011, 13:38

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Родните певци разчитат на Новогодишната нощ за да попълнят бюджета

Малко преди Нова година PR–те се активизираха да вдигат шум около работодателите си.

Както се казва, „ден година храни”. Родните певци разчитат на Новогодишната нощ за да попълнят бюджета. Бърза проверка показва, че цените не са паднали в сравнение с преди. Най-популярните и актуални изпълнители искат да изкарат поне 15-20 бона в навечерието на 2012-а. Младите таланти от реалити форматите се надяват поне на 2 хилядарки за час на 31 декември.

Иначе творците продължават да работят: Секс символът Калин Вельов пусна нова песен „Урок по танци”.

Всъщност песента не е нова, а е кавър на записаната през 1965-а от Стефан Воронов по текст на Богомил Гудев песен.

„Урок по танци” е вторият латино кавър на Калин Вельов и латино групата му TUMBAITO. Този път стилът, в който формацията е аранжирала песента, е  популярният през 60-те години стил „Boogaloo“, който съчетава две силни етнически групи и техните музикални култури – латиноси и афро-американци.

Тромпетистът Мишо Йосифов е композирал така характерните за този стил рифове на брас секцията, а Калин  Вельов не е изневерил на огненото мамбо и е преплел латино перкусии и афро барабани. Певецът  на  TUMBAITO -  Мартин Ташев, е успял да запази артистичния дух на оригиналното изпяване на Стефан Воронов, добавяйки режещата като бръснач вокална бленда,  характерна за латиносите.

Бандата на Калин Вельов работи в студиото върху албум с латино версии на български хитови песни от 60-те и 70-те години. Първи радиосингъл от проекта е „Ропотамо”.

Темата продължавам със Стефан Илчев и новия му имидж