Кметът на Варна подписал три оставки в понеделник

Мисия Варна

08-11-2011, 01:30

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Веселин Петров, д-р Здравко Марков и арх. Венелин Жечев си тръгват от Община Варна

Три оставки на висши чиновници от Община Варна е подписал след оперативката в понеделник кметът Кирил Йорданов,

научи Варна утре. Публично бе оповестено напускането на зам.-кмета по строителството Вили Жечев, който обеща да съобщи и мотивите си ден по-късно без да се увлича по "жълти новини и скандали".

Новината за напускането на най-дългогодишния заместник на Кирил Йорданов (още от годините му на областен управител) засенчи други две оставки: тази на зам.-кмета по сигурността Веселин Петров и на шефа на общинската дирекция “Социални дейности и жилищна политика” д-р Здравко Марков. Познатият като Генерала бивш шеф на полицията минаваше за близък до ГЕРБ и не е изключено оставката му да е свързана с нов още по-апетитен макар и не така сенчест пост.
Отстраняването на д-р Здравко Марков пък стана повод да бъде припомнена шумна акция на полицията от 10 май 2010 г., наречена "Медузите 2", която, според вътрешния министър Цветан Цветанов беше за “изземване на документи за източване на община Варна и на средства на варненските данъкоплатци за периода от септември 2008 г. до сега”. Ставало въпрос за документи, свързани с източване на общинския бюджет чрез дейността на фондации за интеграция на ромите, не спести подробности Цветанов. Бумагите засягали решения на общинския съвет за изплащане на суми на въпросните организации, обясни Цветанов. Той нарече операцията продължение на акция “Медузите”, при която на 31 март бе задържан шефът на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов.

Така действащите заместници на Кирил Йорданов вече са сведени до 3-ма, каквато бройка беше поставена като ограничение от страна на ГЕРБ при преговорите за подкрепа на изборите. Дали обаче останалите засега д-р Христо Бозов, юристът Антон Жожев и педагогът Коста Базитов ще са именно новите/стари трима заместници или и те ще бъдат заменени от други играчи е все още рано да се каже.