Уволниха директорката на СОУ "Неофит Бозвели"

Мисия Варна

08-11-2011, 11:57

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Учителският колектив е в паника, няма и назначен временно изпълняващ длъжността

Директорката на СОУ "Неофит Бозвели" е уволнена, научи ВарнаУтре.бг.

Даниела Игнатова е получила заповедта вчера следобед. Към момента няма назначен временно изпълняващ длъжността директор. Месец след като стана ясно, че политическа поръчка клати стола на Игнатова и тя остро се изказа против действия от страна на регионалния инспекторат, искайки помощ от министър Игнатов, отстраняването й вече е факт.

Потърсена за коментар бившата директорка заяви, че ще обжалва.

"Мотивът за уволнението ми е само един, че съм пуснала жалба против работодателя си (началника на РИО). Това било недопустимо поведение за човек с педагогическа длъжност и се нарушавал етичния кодекс", коментира потърпевшата.

Припомняме, че още от началото на учебната година мълвата за подготвената смяна на шефа обикаляше етажите на школото. Заради слуховете имаше не едно или две общи събрания за приемане на декларации, подписки в подкрепа на Игнатова и дори заплаха със стачка.

За момента част от учителския колектив е в паника. Не е ясно още дали все пак ще има ефективни стачни действия.

Преди месец за ВарнаУтре.бг Игнатова, която е член на ДСБ, бе заявила, че още през лятото от ГЕРБ са й предложили сама да напусне. "Няма да го направя доброволно. Говори се, че за моето място готвят директора на средношколското общежитие, чиято съпруга е юрист в инспектората", каза през октомври тогавашната шефка на СОУ "Неофит Бозвели".