Георги Тронков стана председател на общинския съвет във Вълчи дол

Мисия Варна

08-11-2011, 14:19

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

При таен избор той спечели с 12 срещу 5 гласа за досегашния председател от БСП Йорданка Колева

В актовата зала на СОУ”Васил Левски” - Вълчи дол, положиха клетва кметът на община Вълчи дол Пенка Йорданова, заедно с всички новоизбрани общински съветници и кметове на кметства в общината.

Йорданова благодари за доверието, което са й гласували избирателите и пожела на своя управленски екип да работи така, че младите хора, които са напуснали общината, да се завърнат отново по родните си места, а Вълчи дол и общината да станат едно привлекателно място за работа и живеене.

По традиция първото заседание на Общински съвет Вълчи дол бе водено от най-възрастния общински съветник – Юнуз Зюлкяров. Проведен бе таен избор за председател на Общинския съвет сред 17-те общински съветници (8 от ГЕРБ, 5 от БСП и 4 от ДПС). Постъпиха две предложения за председател: за Георги Тронков от ГЕРБ и за досегашния председател от БСП Йорданка Колева. С 12 срещу 5 гласа председателското място зае Георги Тронков.

Областният управител Данчо Симеонов поздрави новоизбрания председател на Общинския съвет, всички съветници и кметове на населени места и им пожела ползотворна работа през новия мандат.

След заседанието на Общинския съвет Пенка Йорданова покани всички кметове на кметства и общинските съветници за първа среща в общинската администрация.