Сезонът на младото вино настъпва в "кухнята на баба"

Мисия Варна

17-11-2011, 11:09

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В предпоследния четвъртък на предпоследния месец на годината пристига новото божоле - в ресторант HOME Dine&Wine

Напоследък все повече се говори за традиционната домашна кухня. Задължително условие при приготвянето й е пазаруването всеки ден рано сутринта - за да  бъдат осигурени свежи продукти с отлични кулинарни качества.

Все повече ресторанти предлагат в своето меню специалитети, които са подготвени директно в кухнята на заведението – домашно приготвена паста, домашни разядки, пушени риби, хайвер и др.

По традиция Варна се слави със своите добри ресторанти и определено следва модерната тенденция за преимуществата на домашната кухня. Напоследък в морската столица правят впечатление кулинарните творения на Шеф Десислав Георгиев от HOME Dine&Wine. Маестрото, работил в престижни ресторанти в Маями, базира своите специалитети върху домашно-пушени и мариновани риби, ястия на пещ, десерти по оригинални рецепти от старите тетрадки на мама и баба. Може да се каже, че неговото хоби е точно приготвянето на разнообразни домашни рецепти, риби тип домашни консерви и др.

Есента е точно моментът, когато приготвянето на домашни рецепти и на ястия и на напитки, е в разгара си. Това е и сезонът на младото вино. Съвсем „по домашному” както подобава и на името на ресторанта, по традиция ще бъде посрещнато и младото френско вино. То пристига в предпоследния четвъртък на предпоследния месец на годината и това е истински празник за любителите на интересните традиции и качествени напитки.

Новото Божоле е нещо повече от вино, много повече от легенда. Както повелява традицията и законът, новата реколта от това вино се представя в 00.00 часа на третия четвъртък от ноември. Екипът на ресторант HOME Dine&Wine е взел присърце мисията да разпространи традицията сред възможно най-много любители на приятните емоции. В последните години посрещането на това вино стана доста популярно във Варна и на доста места може да се чуе: „Le Beaujolais nouveau est arrivé!’’. Малко са обаче тези, които могат да предложат истинската домашна атмосфера на градчетата от поречието на река Рона, където е  домът на това пивко вино. Достъпни цени на кувертите, включващи чаша младо Божоле на известната изба „Жозеф Друен”, както и  хапки с мус от френски сирена и прошуто, и изпълнения на живо на майстор-акордионист ще създадат една наистина „домашна” атмосфера в уютния варненски ресторант Home в предпоследния четвъртък на предпоследния месец на годината. A votre santé!