Бербатов подписва за още една година с Манчестър Юнайтед

Спорт

18-11-2011, 20:08

Снимка:

sportline.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Оферта от Юнайтед отдалечава Бербо от руските милиони

Сър Алекс ще даде още една година на Димитър Бербатов да докаже, че си е заслужавал платените за него 30,75 млн паунда през 2008г.

Нападателят ще се размине с огласените 45 млн., които руският Анжи (Махачкала) му предлагаше, за да напусне Юнайтед в посока Дагестан. Стига обаче да реши да остане в Англия.
Ако Бербатов подпише контракта, ще трябва да забрави за частните острови и рекордната заплата. Ще му остане обаче удоволствето да играе в отбора на мечтите си. Под ръководството на треньора, който често го закотвя на пейката, но прозря, че му е необходим в тима. "Прочетох някои неща, но не виждам причина да го продавам - призна Фергюсън. - Той е изключителен футболист и ще му предложим договор за още една година".
Алекс Фъргюсън призна, че българинът е ощетен от добрата форма на Хавиер Ернандес. Той изтъкна важната роля, която Бербатов играе за клуба, и която ще му отреди място на "Театъра на мечтите" поне до 2013г. "Той тренира добре, не се оплаква и е голям професионалист - четка българина светилото на английския футбол. - Щастливи сме да го имаме тук"