Какво се случва с младите мъже на Варна?

Варна Лайф

19-11-2011, 14:26

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Основните грешки в стайлинга, модата и естетиката на съвременните младежи.

Потресена съм, уж живеем в свободно време, рамките ги няма, никой не ти определя как да се обличаш, какво да говориш, как да изглеждаш, а като погледна навън - виждам една еднообразна тълпа. Еднородна и еднаква смес.

Реших да си позволя да покажа някои от основните грешки. Грубите показвания на добрия стайлинг, модните закононарушения и естетичните прегрешения на съвременните младежи.

Не приемайте написаното като обида или критика, а като лично мнение и съвет, от който болезнено се нуждаете, но не приемате.

Анаболи и други химикали
Мили младежи, наясно ли сте, че младостта ви ви прави красиви, безгрижни привлекателни. Това, което причинявате на телата си, взимайки препарати за уголемяване на мускулите и намаляване на мозъка, върши лоша услуга.
Изглеждате като бизони, разбивате организма и здравето си, не приличате на 18, а на 38- годишни, макар че повечето от вас може и да не изкарат до толкова, ако продължават с „химията”. Порадвайте се на живота, младостта и красотата си. Има време за мускули, а те могат да се постигнат и по естествен път, разбира се с много тренировки, труд и хранителен режим. И хубавото е, че ще останат много по-дълго време.

Коси и прически
Знам, че ви харесва да приличате на криминалните си идоли, това допринася за самочувствието ви. Остриганата глава и дебелият врат са символ на сила, мощ, сигурност и страхопочитание. Навремето остриганата глава беше символ на унижение, но вие не сте били родени тогава. Има случаи, когато може да промените визията си временно, особено през горещите летни месеци, но нека това не се превръща във ваша емблема.

Дрехи
Отдавна имаме свободна пазарна икономика, огромно разнообразие от марки и производители предлагат най-различни модни линии.

„Фешън ТВ” е настолна „книга” в много от актуалните заведения, загледайте се в монитора, а после се погледнете в огледалото. Е, какво не е наред?

Изобилието в магазините е за това, за да имате възможност да сте различни, пъстри, весели и индивидуални, а не еднакви като табуретки.

Чантички
Много са удобни, съгласна съм, но като видя групичка момчета, облечени еднакво, остригани еднакво и за капак преметнали през рамо малките си чантички... идва ми в повече. Напушва ме на смях, но си казвам, на кое се смея всъщност?!

Вежди
Първият закон е: веждите трябва да са две. Но много от момчетата и техните приятелки (защото обикновено те оформят веждите им) прекаляват с пинсетата.

Няма логика мъжете да са с по-оскубани и добре изписани вежди от жените, дори и от мен. Чуждоземните гости на морето са измислили име на този феномен, казват му „Варненски вежди”.  

Колкото и да се мисля за добър психолог, ей това не мога да си го обясня.
Почиствайте, но не изписвайте по женски веждите си.

Метро сексуалност
Това понятие се появи в началото на новия век, стожер е „митичната фешън икона” Дейвид Бекъм.  Трябва да сте наясно, че това означава да се обличате и поддържате до вманиаченост, дотолкова, че да предизвиквате съмнения в мъжествеността си у околните. Обезкосмяване, маникюр, педикюр, козметик и фризьор, прилежни и изпрани дрехи, всичко това ежеседмично. Признак на собствен стил и излъчване.

Гаджета и приятелки
Предлагането е голямо, имате избор, харесвайте си момичета, които да ви подхождат, да не ви излагат и с които да се гордеете. Лошото се получава, когато вашата девойка се постарае да изглежда добре, отиде на фризьор, облече елегантна рокля, сложи си високите обувки и изглежда секси. А до нея застава, младеж по шорти или спортен екип. Ако приятелките ви изглеждат добре, не загрозявайте гледката с неугледния си вид. Накарайте ги да се чувстват добре, вървейки до вас.

Татуировки
Психолозите смятат,  че към пластичната хирургия и татуировките се развива пристрастяване и дори психологическа зависимост. Когато си казвате „ще си направя само една“, трябва да спазите това обещание. Нарушите ли го веднъж, трудно ще се спрете.

Татуировките много често са знак за индивидуалност, но понякога са клише. Поставянето на перманентна рисунка на тялото е много важен ход, който трябва да обмислите и обсъдите с близките си много добре. Ако смятате да се занимавате със сериозен бизнес в бъдеще и искате да се развивате, в никакъв случай не правете тату на видимо място. Ако имате желание да участвате във филмови продукции като статист или актьор, то бродериите с мастило по тялото също ще са проблем.

Алкохол и Наркотици
Още един проблем, породен от желанието за подражание и изграждане на модел. Ако откажете на приятел, който иска да ви почерпи, повярвайте няма да паднете в очите му, няма да ви помисли за страхлив или скучен. Макар и да ви казва „не знаеш какво изпускаш” всъщност в съзнанието му се върти мисълта „ех, да не бях пробвал и аз”.

Отказвайки на приятели да споделите „линийките”, макар и да не се забелязва, вие се издигате в очите им, защото показвате, че не ви интересува какво ще си помислят за вас,  ако откажете. Така показвате, че държите на живота, здравето и щастието си. Ще ви кажа само едно:Не съм виждала щастлив наркоман.