Черно море победи Светкавица на 'Тича'

Спорт

19-11-2011, 17:47

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Единственото попадение в мача отбеляза халфът и капитан на домакините Георги Илиев в 26-ата минута.

Отборът на Черно море измъкна трудно 1:0 от Светкавица на стадион Тича във Варна.

Единственото попадение в мача отбеляза халфът и капитан на домакините Георги Илиев.В 14-ата минута домакините изтърваха да открият след като Георги Илиев намери Дончо атанасов, но неговият удар бе избит от вратаря. В 26-ата Жоро Илиев даде преднина на своите с майсторско изпълнение на фаул - 1:0. В началото на второто полувреме „моряците” притиснаха съперника и Ермес Паломино пропусна сам срещу вратаря. По-късно с гола се размина пък Християн Попов. В 67-ата минута Манолов проби мощно и след контакт с бранител падна на тревата. Целият стадион скочи за дузпа, но вместо да посочи бялата точка, реферът вдигна жълт картон за симулация на Манолов, който е пети за него и ще му коства наказание за един мач. След двубоя Манолов и Стефан Генов уточниха, че единственото правилно решение в случая е било отсъждане на дузпа. Гостите играха прилично в защита, но куцаха в атака. Отправиха само два по-сериозни удара, а веднъж от добра позиция Румен Стоянов не успя да насочи топката във вратата.
Интересен факт е, че на "Тича" се завърна бившият наставник на "моряците" Никола Спасов, но като треньор на съперника. Въпреки добрата игра на неговите възпитаници и няколкото опасни положения, които те създадоха пред Пиргов, те така и не се разписаха и заслужено не взеха нищо от двубоя.

Съставът на Черно море: Пиргов, Андреев, Попов, Александров, Илиев, Петков, Колев, Атанасов (46 – Николов), Божилов (81 - Симеонов), Паломино (90 – Марчев), Манолов