Спартак 1918 прекъсна лошата серия срещу Нефтохимик

Спорт

20-11-2011, 19:19

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Капитанът Боян Илиев донесе успеха за домакините с ефектно попадение в 62-а мин.

Отборът на Спартак 1918 продължава с успешната серия в Източната Б група, като се наложи над Нефтохимик с 1:0 в среща от 13-ия кръг на първенството във втория ешелон.

Соколите изиграха един стойностен мач пред погледа на около 700 зрители на стадион Спартак. Варненци успяха да прекъснат традицията от последната година. Капитанът Боян Илиев донесе успеха за домакините с ефектно попадение в 62-а мин.
Нито един от двата тима не успя да вземе сериозно игрово предимство на терена, като головите положения пред двете врати бяха истинска рядкост. Гостите първи имаха шанс да открият чрез Стоев, изстрелът му мина над вратата. През първата част централният бранител на "Спартак" Латин Венков пък пропусна да открие резултата, но ударът му с глава мина край гредата. Съдията Станислав Тодоров не отсъди дузпа след като Беадиров бе изведен в наказателното поле, но там последният в защитата на гостите го събори.
След почивката двата тима отново трудно излизаха на голова позиция. Боян Илиев обаче взе нещата в свои ръце. Капитанът пое топката около центъра премина близо 40 метра като преодоля трима бранителя и стреля мощно. Топката рикушира в защитник и влезе в мрежата на гостите.
До края на срещата гостите отговориха само с 2 далечни удара, единият в очертанията на вратата, париран от вратаря Марков.
Така Спартак1918 си върна на Нефтохимик за загубата в шампионатния двубой по-рано през сезона и отстраняването с дузпи от турнира за купата на България. В последния кръг преди зимната пауза Спартак 1918 гостува на Доростол.