Черно море търси задължителна победа срещу Миньор

Спорт

22-11-2011, 09:29

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Статистиката показва, че през последните 2 сезона за първенството, Черно море е фаворит в срещите си с перничани

На Тича гледа супер сериозно към турнира за Купата на България. Причината е, че „моряците" продължават да преследват поставената си цел - участие в евротурнирите.


Именно спечелване на турнира ще донесе очакваните визи за Европа, които за малко се изплъзнаха в края на миналия сезон. Предстоящият съперник на „моряците” Миньор (Перник) никак не е за подценяване, но не е и труден за елиминиране. Статистиката показва, че през последните 2 сезона за първенството, Черно море е фаворит в срещите си с перничани. През есента на 2009-а „моряците" разгромяват перничани с 4:0 на „Тича", а в последния пролетен кръг през май в Перник, след като са си осигурили бронзовите медали, пускат юноши, но въпреки това срещата завършва 2:2. През 2010/2011 отново смачкват у дома „чуковете" с 3:0 и правят 1:1 като гост, когато перничани изравняват с гол от засада. Именно тези изгубени 2 т. спират тима на Стефан Генов за Лига Европа.
Преди 3 години обаче феновете на Черно море помнят и отпадането от Миньор на 1/8-финален мач за Купата на България. Тогава „моряците" повеждат с 1:0 след гол на Александър Александров - Кривия в началото на мача, но след това домакините успяват да изравнят и в продълженията стигат до победно попадение.