Отлагат церемонията за "Футболист на годината" заради Ники Михайлов

Спорт

23-11-2011, 09:48

Снимка:

temasport.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

По програма церемонията трябваше да се състои на 22 декември, но след промените тя ще се проведе на 27 същия месец

Церемонията по награждаването на “Футболист на годината” за 2011 г. ще бъде преместена от 22 декември за 27 декември.

Причината е желанието на организаторите всички национални състезатели и потенциални призьори да присъстват на събитието. Предварително обмислената дата стана невъзможна, след като точно за 22 декември бе насрочено българското дерби от 1/8-финалите за купата на Холандия между Твенте на Ники Михайлов и ПСВ на Станислав Манолев. Повечето срещи ще са на 20-и и 21-и, но точно БГ сблъсъкът се падна на 22 декември, пише 24 часа.

Организаторите реагираха бързо, ориентирайки се за церемония на една от малкото възможни дати, непосредствено след Коледа. 27 декември е удобен и за българите във Висшата лига на Англия. Манчестър Юнайтед на Димитър Бербатов, Астън Вила на Стилиян Петров и Болтън на Мартин Петров играят съответно срещу Уигън, Сток Сити и Нюкасъл на 26 декември, а следващите им двубои са на 31 декември.

Церемонията на 22-и щеше да се окаже поне без една основна фигура в тройката, тъй като Ники Михайлов е считан прогнозно за сигурен в топ 3 на “Футболист на годината” заради изявите си на вратата на Твенте.

Тази година феновете номинират с гласовете си претендентите за №1 на сайта www.futbolist1.bg. След два дни Бербатов води с троен аванс пред Стилиян и Ники.
Гласуването на феновете продължава до 4 декември. След това 20 номинации ще бъдат дадени на 200 журналисти, които ще определят крайното подреждане.