Спартак 1918 стяга селекцията през зимата

Спорт

24-11-2011, 14:50

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Последната тренировка на соколите ще е на 20 декември, след което футболистите ще бъдат пуснати в почивка до 9 януари 2012 г.

Ръководството на Спартак 1918 ще засили отбора с 3-4 нови попълнения през зимната пауза, това каза треньорът Румен Димов.

Той уточни, че варненци ще търсят футболисти на всички постове. „Новите играчи трябва да са с класа над останалите. Засега няма да говорим с имена. Има време за това, сега е важно да завършим полусезона с победа”, разкри Димов. Специалистът разкри още, че от клуба ще си заминат няколко футболисти, които не се вписват в облика на тима. Това ще стане веднага след последния есенен двубой с Доростол. „Винаги съм давал шансове на футболистите, но някой от тях не успяха да се приспособят в тима. По тази причина с тях ще се разделим. Те са добри футболисти, които ще си намерят отбори където ще саполезни”, добави наставникът.
Разбра се още, че последната тренировка на соколите ще е на 20 декември, след което футболистите ще бъдат пуснати в почивка. Треньорското ръководство ще събере футболистите за първа тренировка за годината на 9 януари 2012 г. „За да е ползотворна зимната ни подготовка трябва да е между 42 и 46 дни. Първият ни мач е чак в края на февруари, така че смятаме че ако започнем на 9 януари ще имаме достатъчно време”, уточни наставникът. Подготовката ще протече в два етапа. Първият ще е лагер в Сандански, а втория ще е във Варна. „Ако през следващата година организират турнира „Албена Къп”, със сигурност ще участваме”, каза пък техническият директор Живко Великов.