Пастата заклал Черно море в София

Спорт

24-11-2011, 16:45

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците загубиха от Левски с 2:4 в 1/4 финална среща от турнира за Купата на БФС

Един от така наречените ни “водещи” рефери у нас Стефан Спасов буквално се подигра с труда на младите надежди в родния ни футбол.

В ¼ финален двубой от турнира за купата на БФС при децата родени през 1998 г , Левски елиминира варненския Черно море с 4:2 с любезното съдействие на съдийската тройка. Варненци повеждат в 16-ата мин чрез Валентин Йосков, но в 26-ата сините изравнят резултата. Веднага след почивката Момчил Петров отново извежда гостите напред , а Йосков нацелва гредата . Виждайки накъде отиват нещата тук Стефан Спасов решава да вземе развоя на мача в свои ръце. Първо отсъжда несъществуваща дузпа за 2:2 , а малко по късно признава попадение за домакините – въпреки че топката дори не стига до голлинята. Младите моряци които нямат загуба в официален мач от 2 години и 4 месеца в своята възрастова група обаче не падат духом и продължават да атакуват. Така след няколко обратни отсъждания се стига до 2-а дузпа в полза на Левски и сълзи на отчаяние и гняв в очите на победените.В случая не е важно какъв е резултата , защото все пак това е една игра, а това че е наранена крехката детска психика и то от човек който уж трябва да служи за пример на по младите си колеги.

Наставникът на Черно море Калоян Георгиев и колегата му Радослав Боянов заявиха пред клубния сайт, че през цялата си кариера не се виждали такова тенденциозно съдийство и трудно ще мотивират за в бъдеще малчуганите да продължат да изпитват радост от играта и да играят феърплей.