България ще участва на световно по футбол

Спорт

29-11-2011, 10:08

Снимка:

nacionalite.org

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

20 варненци ще се доказват пред Димитър Пенев

България ще има свой представителен тим на десетото юбилейно световно първенство по футбол за бездомни в Мексико догодина. Новината бе съобщена в официално писмо от Мел Йънг, президент на фондацията организираща Мондиала – Homeless World Cup.

Нестандартният, но изключително атрактивен турнир, ще се проведе в Мексико Сити през месец октомври 2012 г.
Българският национален отбор ще бъде представан от 8 младежи, подбрани от селекционера на четвъртите в света от 1994 г. Димитър Пенев, който е посланик на проекта. На Пената се пада трудната задача да избира най-доброто от включените до този момент приблизително 70 младежи от социален учебно-професионален център „Анастасия д-р Железкова” Варна, столичните общински домове за временно настаняване „Св. София” и „Св. Димитър”, социален и младежки център „Св. Константин”и пловдивския аматьорки клуб „Жътвари” от кв. „Столипиново”. Около 20 момчета от Варна ще се опитват да впечатлят селекционерът и да получат повиквателни за националния.
Всички състезатели участват ежемесечно в турнири в София, в които получават шанс да разкрият потенциала си и впоследствие да бъдат селектирани за световното първенство. Треньорът, който ще води отбора на Мондиала, ще бъде представен на специална пресконференция в зала „Родина” на Национален стадион „Васил Левски” утре 11:30 ч.
Основна роля за класирането на България изигра сериозната обществена подкрепа за инициативата, която се изрази в гласуване на официалния сайт на фондация Homeless World Cup през българската страница на проекта nacionalite.org.
За да стане обаче това факт, три телевизии и много печатни и електронни медии помогнаха за популяризирането на начинанието. Другият аргумент за включването на български представител на Мондиала е отличната организация, изградена в страната в рамките на едва три месеца и половина от стартирането на проекта.