Разпуснаха футболистите на Черно море във ваканция

Спорт

29-11-2011, 14:48

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Стефан Генов предвижда 8 контроли за "моряците" през зимната подготовка и лагер в Турция или Кипър

Футболистите на Черно море излязоха във ваканция от днес.

"Моряците" ще се съберат отново на 10 януари в 14,30 часа.

„От днес играчите са във ваканция, тъй като отпаднахме от турнира за купата. На всеки един от футболистите е изготвена индивидуална програма, по която ще се готви през почивката”, заяви старши треньорът на Черно море Стефан Генов.

На 10 януари ще стартират подготовка всички футболисти, включително и чужденците, като единствено венецуелецът Ермес Паломино е помолил да се присъедини към тима с 4 дни по-късно, но от ръководството не са одобрили молбата му.

От началото на подготовката до 31 януари, моряците ще се готвят във Варна. В зависимост от атмосферните условия, футболистите ще тренират на стадион „Младост” или на терена на Гранд хотел Варна. Вторият етап от подготовката ще се проведе в Турция или Кипър.

Стефан Генов разкри, че е набелязал футболисти за привличане, като сред тях има и чужденци, и българи. Дали ще има освободени и преотстъпени зависи от това, кои от настоящите ще бъдат трансферирани. Не е тайна, че освен към Паломино, интерес има и към други футболисти на „моряците”.

Запитан дали в списъка с новите футболисти, който е изготвил далеч преди мача със Славия, фигурира и централен защитник, предвид факта, че вчера бяха изгонени цели двама, той отвърна: „Да, имам предвиден и централен защитник, още повече, че и Цветан Йотов е контузен. Неприятното е, че напоследък все по двойки ни наказват футболистите. За мача със Славия бяхме лишени от двойката крайни защитници, сега ни изгониха двойка централни, сигурно за Левски ще ни лишат и от двойка централни нападатели”.

Стефан Генов предвижда тимът да изиграе между 8 и 10 контроли, като съперниците все още се уточняват. Всичко това стана ясно на "тайна" пресконференция, на която журналистите бяха поканени сякаш "с половин уста". Пресаташето на Черно море Краси Николов, който има една-единствена задача, да информира медиите за подобни събития, уж "оповести" срещата с треньора Стефан Генов, но по начин, по който поканата да забележат колкото се може по-малко хора. Забутана на финала на прессъобщение в клубния сайт, отразяващо стара за деня новина, на което поради неактуалността му, както стана ясно днес, не е обърнал внимание нито един колега. При това без уточнение за часа на срещата.