Дидие Дрогба си тръгва от „Челси”

Спорт

29-11-2011, 16:43

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Не ще да ходи в „Милан”

Дидие Дрогба, чийто договор с Челси изтича през лятото, няма да преподпише и ще премине в отбора, който му даде най-много пари.

Това обяви неговият агент Тиерно Сейди.

Лондончаните предложиха на 33-годишния котдивоарски нападател нов контракт със седмична заплата от 120 000 паунда, но той не го прие. Дрогба отказа и на „Милан”, който искаше да го вземе под наем до края на сезона, а след това и за постоянно.

„Дидие имаше оферта от Челси за едногодишно продължение, което не ни устройва. Ние знаем какво искаме, къде искаме и какви оферти имаме, заяви Сейди. – „Милан” искаше Дидие под наем с опция за закупуване, но аз казах „не” директно. Тяхната оферта не ни интересуваше.“

„На възрастта на Дидие, той няма какво още да доказва във футбола. Той ще отиде там, където му предлагат най-много пари. Това може да бъде САЩ, Русия, Катар или някъде другаде в Азия. Веднъж, когато влезеш в 30-те години, трябва да отидеш в клуб, където със сигурност ще бъдеш способен да плащаш сметките си. Лос Анжелис Галакси е възможност сред много други оферти. Той беше свързван с Анжи Махачкала в Русия, тъй като те плащат добре, но нито Дидие, нито аз, имаме оферти от тях“, завърши агентът на нападателя.