Мария Илиева с Vivienne Westwood на сцената

Варна Лайф

30-11-2011, 13:08

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

На 3-ти декември в зала „Фестивална“ е юбилейния концерт на звездата - 10 години „Лунен сън".

С тоалети на неповторимата Вивиан Уестууд ще излезе на сцената в зала Фестивална на 3 декември Мария Илиева. 

С грандиозен концерт тя ще отбележи рождения си ден и 10-годишнината от началото на соловата си кариера.

Наричат Вивиан Уестууд Кралицата на Пънка, но тя отдавна се е превърнала в моден законодател.

Мултимилионната й империя дава работа на стотици шивачи и дизайнери, а дрехите и аксесоарите й са емблема за просперитет, стил и изискан вкус.

Както вече ви информирахме, един от топ дизайнерите в известния лейбъл е българинът Светльо Колчагов. Именно той е автор на роклята за сватбата на Кари Брадшоу  - екранния образ на Сара Джесика Паркър в игралната версия на сериала „Сексът и градът”. Същият модел бе ушит и за сватбата на Николета Лозанова с Валери Божинов.

Колчагов е правил и сценични костюми за Мадона за участието й в благотворителния концерт LIVE EARTH през 2008 като част от екипа на Вивиан Уестууд.

Роден е в Пловдив, израснал в Банско, където се увлича по дрехите благодарение на баба си. В началото е само хоби, но по-късно разбира, че това ще е неговата професия. Истинската среща с модата е запознанството с дизайнерката Мариела Гемишева, с която работи около пет години. После заминава за Лондон. Там работи за имена като Alexander McQueen, Burberry, Peter Jensen, Preen. От шест години създава мода за Vivienne Westood.

За концерта на Мария Илиева на 3-ти декември дизайнерът подготвя специални изненади.

Мария Илиева ще пее на най-мащабната концертна конструкция, използвана от български артист - сцената на X Factor. Това е и прецедент в историята на световния формат - досега подиумът не е предоставян за самостоятелен концерт.

Музикантите до Мария Илиева ще бъдат Живко Петров (музикален директор и клавишни), Веселин Веселинов - Еко (бас), Димитър Семов (ударни), Георги Янев (китара), Криста, Елена Кокорска и B.O.Y.A.N. (вокали) и камерен струнен оркестър Arena Orchestra с концерт-майстор Пламена Жекова. Специални гости ще бъдат Белослава, Графа и Любо, Стоян Янкулов - Стунджи, хор „Космически гласове от България" с диригент Ваня Монева, Красимир Илиев (концерт-майстор на Софийски духов оркестър) и Millenium Dance Zone с хореограф Милен Данков.

За да станете свидели на музикалното и модно събитие на годината, можете да се снабдите с билети на касите на билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream и на място в деня на концерта. Цените са от 15 до 50 лв.