Делфин подплаши ветроходците ни на световното в Пърт

Спорт

30-11-2011, 16:09

Снимка:

Димитър Вангелов

Автор:

ВарнаУтре | Станислав Викторов

Всичко от Автора

Световното първенство на ветроходците в Пърт ще бъде открито в петък с церемония във „Форест Плейс”, на която ще присъства и премиерът на Западна Австралия.

Делфин в залива Бадърс Бей стресира трениращите ветроходци, два дни преди началото на 2011 ISAF World Championship в Пърт, Западна Австралия.

На снимката, качена в една от социалните мрежи от българския национален състезател Димитър Вангелов, зад испанския сърфист Хуан Мануел Морено се вижда перка, наподобяваща на хищен обитател на водите край Зеления континент. За щастие вместо акула, до изплашения ибериец преминал огромен делфин.

„Говори се, че ще попълваме декларации преди началото на шампионата в понеделник, 5 декември. Ще декларираме, че няма да имаме претенции към организаторите, ако попаднем в инзидент с акули”, коментират националите ни от Зеления континент.

Световното първенство ще бъде открито в петък с церемония във „Форест Плейс”, на която ще присъства и премиерът на Западна Австралия. След официалното откриване е предвиден Парад на ветрилата по река Суон от Пърт до Фримантъл. 2011 ISAF World Championship е първа възможност за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Треньорът на националния ни отбор Явор Колев заведе в Южното полукълбо осем състезатели - Ирина Константинова, Пепа Мавродиева (двете в клас RS:X), Яна Маркова/Ива Недева (470), Йоан Колев, Веско Нанев (двамата в RS:X), Димитър Вангелов (Finn) и Валентин Недялков (Laser).