Паломино на 30 градуса във Венецуела

Спорт

01-12-2011, 08:10

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

След около 40 дневна почивка в топлата страна, Пантерата със сигурност ще има проблеми с аклиматизацията след завръщането си в България.

Един от най-коментираните през първия полусезон футболисти на Черно море Ермес Паломино замина вчера за родината си Венецуела.

Пантерата заедно със семейството си хвана полет за столицата Каракас. Интересното е, че по това време във Венецуела термометрите показват температура на въздуха около 30 градуса. Това ще се отрази добре за Пантерата, който в последните мачове в родното ни първенство, се оплакваше, че ниските температури в България влияят на игровото му поведение на терена. Припомняме, че заради студа, Паломино трябваше да загрява по-дълго от своите съотборници, за да е в кондиция. Все още обаче не е ясно как ще се отрази смяна на климата върху венецуелецът, но най-вероятно той ще има проблеми при завръщането си в България и трудно ще се аклиматизира. Това по-всяка вероятност ще му попречи да тренира пълноценно в първите дни от земната подготовка. 
След Нова година ще стане ясно бъдещето на нападателя и дали той ще остане на „Тича". Както е известно, към чернокожия голаджия интерес проявяват не само водещите кубове в страната, но и някои чуждестранни отбори.
Както вече писахме, от Черно море вече поставиха трансферна цена за Паломино, която не е никак малка за родните стандарти. Пантерата ще бъде във Варна на 10 януари за старта на зимната подготовка.