Черно море загуби във Варна след страхотна игра

Спорт

05-12-2011, 09:01

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

След 3-тата част варненци  водеха с 66:47, но след това баскетболистите на Рилски спортист се разиграха и успяха да спечелят тази среща с 81:75.   

Баскетболният Черно море загуби драматично срещата си от 7-ия кръг на Националната Баскетболна Лига срещу тима на Рилски спортист.

Тимът на Любомир Минчев доминираше през първите 3 части, но в четвъртата допусна да бъде обърнат от гостите от Смоков, които в крайна сметка спечелиха двубоя с 81:75. След 3-тата част варненци  водеха с 66:47, но след това момчетата на Росен Барчовски се разиграха и успяха да победят.
Най-резултатен за „моряците” бе Александър Янев с 24 точки и 13 борби, а Симеон Илиев добави 16 точки.
За победителите Бранко Миркович завърши с 22 точки, а Филип Вукосавлевич се отличи с „дабъл-дабъл” – 17 точки и 11 борби.
Възпитаниците на Любомир Минчев започнаха много силно двубоя, като до края на първата четвърт се възползваха максимално от грешките и неориентираната игра на съперника си и поведоха с 11 точки – 27:16. През вторите десет минути играта се изравни, но въпреки това, домакините продължаваха да стоят по-добре на терена и успяха да увеличат преднината си – 44:29.
След почивката Рилецо успя за момент да намали изоставането си на осем точки, но след това Илиев и Янев се развихриха от средно и далечно разстояние и възстановиха комфортния аванс на тима си – 66:47.
Баскетболистите на Черно море стигнаха до аванс от 20 точки в началото на последните десет минути, но след това гостите от Самоков поеха изцяло инициативата, като за точно седем минути Бранко Миркович и компания успяха да заличат пасива си – 73:73. В оставащото време до края на мача „моряците” така и не можаха да се отърсят от шока, а Рилски спортист беше във вихъра си и си гарантира победата.