Венци Маринов предпочете Спаратак 1918 вместо елитния Светкавица

Спорт

08-12-2011, 20:25

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Освен Венци в тима от Коритото са привлечени двама футболисти от Доростол (Силистра) и двама от детско-юношеската школа на клуба

Централният защитник Венци Маринов предпочете да продължи кариерата си в Спартак 1918 пред елитния Светкавица. 

Маринов се очертава е най-опитният футболист в зимната селекция на "соколите", поне до този момент. Освен него в тима от Коритото са привлечени двама футболисти от Доростол (Силистра) и двама от детско-юношеската школа на клуба.
Маринов се завръща в Спартак след като през есента бе футболист на дебютанта в А група отбор от Търговище, но след постигната договорка между изпълнителния директор Живко Великов и ръководството на Светкавица варненецът разтрогна договора си, за да подпише с тима от Източна Б група.
От Спартак 1918 потвърдиха и новината, която се тиражираше в публичното пространство за пристигането в тима на „соколите” 19-годишният нападател Ерхан Мехмед и 21-годишният ляв защитник Мирослав Начев. Освен тях към представителния тим на спартаклии са привлечени и двама от юношите старша възраст - Десислав Дяков, който играе на поста ляв халф и стражът Димитър Стоев.
"Следваме политиката да правим перспективен отбор с млади играчи. Ще играем в А група най-късно през 2013 г., така че ни трябват футболисти с бъдеще. В отбора има достатъчно опитни и около тях трябва да се гради млад тим. Селекцията продължава, но не очаквайте популярни имена. За в бъдеще няма да взимаме преотстъпени играчи, в момента има двама, но това е заварено положение. Ще има още освободени, всички трябва да докажат, че има място в Спартак 1918”, каза Живко Великов.