Моден хороскоп: Какво да облечем на Нова година

Архив Варна

13-12-2011, 16:07

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Черно и златно в екстравагантни комбинации ще ви направят кралицата на първата нощ от Новата 2012-а година

Дойде време да обсъдим как и с какво да посрещнем Новата година?

Аз съм уверена, че тази година Новогодишната нощ ще бъде особена и наситена с интензивни преживявания. Зад привидната хладност и сдържаност на Козирожкото Слънце ще кипят бурни Плутонови страсти, заплашващи да избухнат като вулкан. Огнената Луна в Овен ще ги подкрепи с чувственост, топли прегръдки и ярки признания. Конфликтът на Марс и Меркурий в подвижната стихия вероятно ще обърка плановете на мнозина - едни ще бъдат възпрепятствани в придвижването, други ще се озоват не там, за където са тръгнали.

Не се безпокойте - всеки ще си бъде точно на мястото, дори и то да е далеч от първоначално предвиденото.

За новогодишната трапеза най-добре да се доверим на земните знаци. Юпитер в Телец ще им помогне да подготвят царска трапеза. Е, най-вероятно няма да се вместят в бюджета, но пък удоволствието е гарантирано. Не се доверявайте обаче на Девите - в празничните дни те няма да бъдат особено благоразположени, особено към претенции на роднини и домакински задължения.

Огнените знаци, както вече стана ясно, ще приемат ролята на бенгалски огън и ще разпалват страстите със самото си присъствие. На въздушните знаци е редно да възложим организацията на празненството и да се вслушаме в техните идеи относно характера на развлеченията.

За представителите на водната стихия ще бъде трудно да се ориентират в обстановката, така че дръжте ги под око или просто ги оставете да се слеят с нея - те притежават вродени способности за това.

Ето че стигнахме и до най-проблематичния и обсъждан момент, особено за дамите.

Облеклото!

Как да да станете Кралицата на нощта? Ами да погледнем Венера - повелителката на красотата и изяществото. Тя се намира във Водолей, подкрепена от огнената Луна. Ще се появи с ярък, ексцентричен образ, открита и предизвикателна, разрушаваща всякакви табута. Не се учудвайте, ако ви подмами да експериментирате - всичко е позволено. Условето е да се съобразите със силуета, дължината, цветовете и аксесоарите.

За Венера във Водолей облеклото е още една възможност да прояви своята ексцентрична индивидуалност. Тя обикновено не може да се похвали с изтънчен вкус, но пък е ярка и забележителна и в това е нейният чар. Обикновено избира ярки, крещящи комбинации, целящи провокация или авангардни костюми, подходящи за екипаж на космически кораб. При това полът няма особено значение - няма да се поколебае да облече ризата на мъжа си или да посети маникюристката на жена си. Ако пък интелектуалните й стремежи са създали достатъчно предпоставки, за да оформят нейния уникален образ, тя не счита за необходимо да подчертава външността си - ще избере класическия стил, сребристо-сиви гълъбови и аметистови цветове и екологично чисти материи.

Каквото и да изберете, важното е да избягвате стереотипите и да бъдете оригинални и нестандартни.

Стилът и поведението ви трябва да излъчват свобода, готовност да гледате света през широко отворени очи и да приемете неочакваните му подаръци към вас.

Цветовете могат да варират, но най-актуални ще бъдат тъмните - черното и неговите нюанси. Ако не сте почитателка на този класически цвят алтернатива дават сребристо-сивото и синьото - небесно синьо, тюркоаз или светло лилаво.

Желаете ли да подчертаете своята индивидуалност обаче - направете го качествено, с богати нюанси на червеното, пурпурно, оражево, малина, моркови и корали.

Волните натури могат да изберат А-силуета, но без обилни гънки и плисета. Истински фурор обаче ще предизвикат Х-лайн моделите със силно подчертана талия. Имайте предвид, че всякакви джувки, воланчета и прочее "бел-епок" елементи остават в миналата година. Заложете на чистите форми, спортен, агресивен и футуристичен стил.

С дължината повелителките на красотата също ще бъдат безкомпромисни в новогодишната нощ - макси дължините са категорично неприемливи, компромис може да направите до средата на прасеца, но ако искате пълната им подкрепа, вдигнете дължината над коляното - колкото по-нагоре, толкова по-добре.

Водолейската Венера е повече от предизвикателна - бъдете такива и вие. Превръща във фетиш прасците и глезените и не желае да ги прикрива. Ако недолюбвате мини дължините и не се чувствате комфортно в тях, надникнете в гардероба на половинката си и откраднете от там някоя идея. Строгата мъжка линия също може да ви придаде желаната ексцентричност, особено ако бъде комбинирана с подходящите бижута.

Ярък акцент ще поставят всякакви декоративни елементи. Забележителен ефект обаче, както вече споменах, ще произведат тези, които подчертават прасците и глезените. Чорапи с декорации или ботуши и боти с висулки и верижки - изберете вие.

Ето че стигнахме до бижутата, които този път са повече от важни. Ключът към успеха в новогодишната нощ е блясъкът и екстравагантността. Ако не можете да си позволите лъскав черен кожен костюм, то поне компенсирайте с ярко допълнение. По възможност златно и колкото повече, толкова по-добре.

Водолейската Венера няма да има нищо против, ако сложте всичките си бижута, дори и те привидно да не си подхождат. Тя съсвсем непринудено комбинира пластмасова еднодневка с произведение на ювелирното изкуство. Изразът "накичена като коледна елха" този път ще работи в полза на вашия имидж. Онова, което е по-важно в случая, е украшенията по вас да имат някаква идея и послание.

В макияжа драматичните щрихи ще бъдат неуместни - въздушната Венера по природа не е много емоционална. Заложете на блясъка. Използвайте златните отблясъци навсякъде, където ви хрумне. Започнете от косата, като фиксирате прическата с лак в златисти отблясъци. Имайте предвид, че ексцентричността изключва всякаква немарливост. Дори най-футуристичната прическа трябва да бъде грижливо оформена до съвършенство. Деколтето трябва да е дълбоко и смело и ако имате какво да показвате, то златото може да искри не само в косите, но и по гърдите ви. Не забравяйте ноктите и устните. Освен всичко друго, използвайки блясъка на благородния метал, ще привлечете и повече благополучие към себе си през Новата година. Не се стеснявайте да придадете карнавален разкош в празничната си визия.

И като говорим за блясък и ценности, е важно да си напомним, че те следва да бъдат поддържани и подчертавани. Всеки може да блесне с онова, което притежава - скъпоценности, искрящ хумор, ослепителна красота или заразяваща жизненост.

Постарайте се по време на новогодишния празник, а и през цялата година, да не губите от това сияние, което ще носите със себе си в празничната нощ!