Генко Славов: Бяхме трагични, но вече мислим за елита

Спорт

15-12-2011, 08:40

Снимка:

ВАРБАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Стражът на Спартак 1918 смята, че „соколите” имат сили за А група

Стражът на Спартак 1918 Генко Славов сподели, че за него есенният полусезон в Източната Б група може да се раздели на две части.

През първата варненският представител е бил трагичен и е оставил грозно петно в клуба. „Изпуснахме много точки, бяхме грозна гледка. Най-тежко беше след загубата с 1:5 от Поморие във Варна. Срам ме е от този мач, а и всеки трябва да се срамува от такава катастрофална загуба", категоричен бе Генко.

„Хубавото е, че завършихме сезона с победа, което ще ни вдигне самочувствието през пролетта. В последните мачове играхме с по-малко стрес и напрежение, което пък ни донесе серията от победи. Нищо не се бе променило в подготовката, но се затегна дисциплината.

Заработиха още мотивацията и сърцата ни - нещо, което по принцип е разликата от отбор до отбор", каза още Славов. Опитният страж сподели, че е оптимист за доброто представяне на „соколите" през пролетта. Генко бе категоричен, че 9-10 т. разлика в тази група е реална за стопяване, нещо, в което вярва и целият тим на Спартак 1918.

„Имаме потенциал, а и ръководството работи по селекцията, затова мисля, че можем да се борим за А група. Ако направим два-три силни мача, ще разберем, че дяволът не е толкова черен", категоричен е стражът.