Миро Манолов: Липсва ни дербито със Спартак

Спорт

16-12-2011, 11:35

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Длъжни сме да се представим достойно през пролетта, категоричен бе таранът на „моряците”

В началото на този сезон Мирослав Манолов се завърна в игра след близо 2-годишно отсъствие.

Той бе за последно на терена на 6 декември 2009 г. при успеха с 2:0 срещу Монтана. Оттогава нападателят претърпя 3 операции на коляното в чужбина и вече близо 19 месеца се възстановява от тежката контузия. След травмата Манолов се върна в игра за Черно море в контролата срещу Банско през лятната подготовка.
Нападателят на Черно море коментира отчасти изминалия вече есенен дял на А група. Той сподели, че заради съдийските грешки "моряците" са загубили много точки през есента.
„Всички си спомнят през миналия сезон какво беше в мача с Локомотив (София). Този сезон бе същото. Със Славия съдията се подигра с Черно море. Но реферът сподели, че след като е изгледал записа, е свирил на ниво в тази среща. "Явно имаме различно виждане за футбол. По принцип избягвам да коментирам съдийството, но определено бяхме ощетени на няколко пъти", смята Манолов.
Той бе категоричен, че през пролетта Черно море са длъжни да повторят победната серия от първия полусезон. „Длъжни сме да се представим достойно през пролетта. Миналия сезон не ни брояха, но през втория полусезон бяхме на крачка от Лига Европа. Ако влезем пак в победна серия, ще съкратим разликата от 8 точки, която ни дели от Европа. Липсват евротурнирите във Варна. Истинските мачовете са с тимове като Сампдория, Щутгарт, ПСВ. Удоволствие е да се играе срещу такива футболисти. От нас зависи дали ще успеем да се класираме този сезон, всичко е в наши ръце", каза още таранът на варненския клуб.
Миро Манолов сподели, че ужасно му липсва морското дерби между Черно море и Спартак. Според него настроението във Варна преди такъв мач не е по-различно от тези в евротурнирите. „Липсва ми дербито със Спартак. Голяма еуфория е във Варна преди мач между двата отбора. В последния мач на "Тича" ги победихме с 5:0. Беше голяма победа. Такива мачове са супер за нашия град, наистина липсва това дерби на феновете на футбола в морската столица", завърши нападателят на Черно море Миро Манолов.