България с втора загуба в квалификациите

Спорт

16-12-2011, 22:40

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

  “Трикольорите” бяха разгромени от домакина Италия с катастрофалното 1:10  

Националният отбор на България записа втора поредна загуба в квалификационната надпревара в група „2” за Мондиал 2012 в Тайланд преди минути.

Момчетата на Венко Иванов бяха разгромени от домакина Италия с 1:10, като по този начин изгубиха всякакви шансове за класиране напред. Единственото попадение за нашите момчета падна от дузпа, а негов автор бе вратарят Костадин Иванов - Марата. Италианците са бронзови медалисти от последното световно първенство в Бразилия през 2008 година. Предвид разликата в класите на двата отбора тази загуба не е изненада, но резултата е повече от притеснителен.
Срещата започна с очакван домакински натиск от страна на Италия. Стражът на българите Костадин Иванов – Марата бе главно действащо лице в нашия тим. Само добрите му намеси запазиха вратата ни чиста в първите минути на срещата. Все пак класата на италианците си каза думата в 9-ата минута, когато в рамките само на 25 секунди „скуадра адзура” успяха да реализират два гола. В 15-ата минута домакините стигнаха до ново попадение, с което направиха резултата класически. Две минути преди края „трикольорите” намалиха от дузпа, която бе реализирана от вратаря Костадин Иванов, а секунди преди последния съдийски сигнал за първото полувреме италианците отбелязаха ново попадение за 4:1.
Началото на втората част не започна по най-добрия начин за българите. Още във втората минута домакините покачиха на 5:1, а след още толкова резултата набъбна на 7:1. В 30-ата минута „скуадра адзура” отново реализираха за 8:1, а две минути по-късно вкараха за 9:1. В последните секунди на мача домакините отбелязаха за 10:1, което се оказа и крайният резултат в тази среша.
В ранния мач от нашата група, който се игра днес Румъния разгроми Полша с 9:1.
В неделя момчетата на Венко Иванов завършват участието си срещу Полша.