Миро Манолов: При Никола Спасов стигнахме своя пик

Спорт

19-12-2011, 09:56

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора


Преди контузията таранът на Черно море е искан от Левски

Нападателят на Черно море Миро Манолов сподели в Студио "Livesport", че откакто е в тима от морската столица, „моряците" са ръководени от 4-ма различни специалисти.

Таранът на Морето определи Никола Спасов като най-успешния треньор в последните години. „Генов ми е четвъртият треньор във Варна. От всеки един съм опитал да взема най-доброто, за да се развивам. Това е политика на ръководството, от него зависи кой ще е наставник. При Никола Спасов обаче наистина достигнахме своя пик. Във Варна го уважават, но това е от много дълго време. Той е открай време легенда на тима. Беше много хубаво, че го приеха радушно при визитата на Светкавица. Спасов е най-успешния треньор в Черно море за последните години", каза Манолов.
Миро коментира и политиката на ръководството на „моряците" да се привличат само свободни агенти и налагането на юноши на клуба. „В състава се налагат млади момчета, това е политика на нашия клуб. В момента не се дават много пари за трансфери. Залага се на родни таланти и понякога с помощта на добри мениджъри се привличат класни играчи като Камазола и Паломино. Видяхте, че и в Черноморец също акостираха няколко много добри легионери. Не мисля, че чуждестранните играчи са надценени", смята таранът на варненци.
Манолов разкри и подробности за интерес от Левски и оферти от чуждестранни отбори. „Преди да се контузя, имаше интерес от Левски. Не знам за конкретна оферта, впоследствие чух, че „сините" са следили изявите ми. След като получих тази тежка травма обаче, не мислех за трансфер, а как по-бързо да се оправя. Имаше и оферти от чужбина, но ние играехме в евротурнирите, това бе нормално. Не се е стигало до конкретни преговори с мен, но принципно, ако бях приел офертата на Левски, нямаше да съм първият футболист, който минава през двата родни гранда", завърши юношата на ЦСКА Миро Манолов.