Осем тайни за идеалния вкус на руската салата

Животът

31-12-2011, 16:40

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Тя с право се смята за една от най-популярните, вкусни и леки салати.

Всяка година руската салата неизменно присъства на празничната маса в новогодишната нощ.

1. Почистените зеленчуци най-добре ще е да нарежете на малки кубчета, приблизително колкото граховите зърна. Еднаквият размер на съставките на салатата дават възможност да усетим вкуса на всеки компонент, без да пренебрегнем и един от тях. Така блюдото се възприема като единна хармонична структура.

2. Обикновено съставките на традиционната руска салата се нарязват на кубчета, но могат да се оформят и като дълги пръчици, тогава предястието ще има по-необичаен вид.

3. Прието е броят на яйцата и картофите за салатата да е толкова, колкото са гостите

4. В никакъв случай не трябва да смесвате горещите или дори топли продукти - това ще се отрази на вкуса на салатата. Не слагайте горещите продукти в хладилника - това увеличава опасността от бактерии. Най-добре ги охладете при стайна температура.

5. За да бъде сочна салатата, сложете я в хладилника не по-рано от два часа след като сте я приготвили.

6. Прието е готовата салата да се украсява със зелени подправки и с продуктите, от които е съставена. Бихте могли да нарежете кръгчета или фигурки с формичките за сладки от варени моркови, да сложите грахови зърна или красиви месни късчета.

7. Руската салата е самостоятелно блюдо. Не трябва да я поднасяте като гарнитура към котлетите или шницела. Това ще попречи истински да се насладите на вкуса й.

8. За да запазите салатата по-дълго време, нарязаните съставки, без майонезата, може да престоят в хладилника три дни при температура +2 ... +6 градуса.

Използвайте плътно затворени съдове или обикновени стъклени буркани, за да не се получи окисляване.

Успех.