Черно море спазари сънародник на Пантерата

Спорт

03-01-2012, 06:27

Снимка:

google.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

25-годишният венецуелец Марлон Фернандес Хименес ще играе на „Тича" през пролетта

На Тича се очаква до дни да акостира футболист от Венецуела.

Новият в състава на Черно море е сънародник на Ермес Паломино и се казва Марлон Антонио Фернандес Хименес. 25-годишният национал ще стане второто попълнение на „моряците" след пристигането на вратаря от Видима-Раковски Пламен Колев. 
Фернандес се подвизава като атакуващ полузащитник и най-вероятно ще бъде използван от треньора Стефан Генов като десен или ляв флангови футболист.
Роденият на 16 януари 1986 г. в Сан Кристобал халф не се отличава с височина - 165 см, но за сметка на това разполага с отлична техника и бързина. Неговите изяви са наблюдавани многократно от треньорския щаб на Черно море и Фернандес е успял да впечатли Генов. 
Марлон е представляван от мениджърската агенция, чийто клиент е и Паломино. От агенцията потвърдиха за трансфера на полузащитника и той ще дойде на „Тича" като свободен агент. Както вече писахме, варненци са следили под лупа и други играчи от Южна Америка и на по-късен етап не е изключено при „моряците" да заиграе още някой латиноамериканец.
В кариерата си досега Фернандес има 2 участия за националния отбор на родината си Венецуела. До този момент е играл за два местни клуба - Депортиво Тачира и Депортиво Лара. Бързакът е носил екипа на „Тачира" от 2004 до 2010 г., когато записва 68 мача и 7 гола. След това преминава в тима на Лара, за който е изиграл 42 срещи и е отбелязал 4 попадения. 
Фернандес трябва да акостира в морската столица на 8 януари и ден по-късно да започне зимна подготовка с тима. След минаване на медицински прегледи венецуелецът ще подпише дългосрочен договор с варненския клуб, като условията по контракта му вече са уточнени.