Най-грандиозните сватби на 2011 в света - част първа

Варна Лайф

04-01-2012, 13:50

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Диамантени годежни пръстени, разкошни булчински рокли, разточителни празненства, блясък, папараци и звездни гости- това са общите черти на звездните сватби по света през 2012.

Дали имаше много звездни сватби по света тази година или просто бройката на популярните личности със световна слава расте с всеки изминал ден не мога да кажа, факт е обаче, тази година „ДА” си казаха безброй знаменитости.

От кралски особи, през рокзвезди и актьори та чак до супер модели.

Пол Макртни, Шиниъд О’Конър, Кейт Мос, Петра Екълстоун, София Копола, Робин Уйлямс, Дани Мастерсън и Бижу Филипс, Лоурън Буш и Дейвид Лоурън, групари от Кис, Дъ Килс и Бекстрийт Бойс това са малка част от имените младоженци на 2011-та.

Най-обсъждана разбира се бе венчавката на Принц Уилям и Кейт Мидълтън.
Кралска сватба, която не е лесно да се засенчи. Определено най-очакваната, най-обсъжданата, най-коментираната и... сигурно най-печелившата, имайки пред вид количеството сувенири продадени покрай това събитие.

Сватбата се състоя на 19-ти Април в Уестминстърското абатство.

Роклята на Кейт бе изработена в Alexander McQueen от Сара Бъртън, подробностите и описанието на роклята са толкова много, че са обект на отделна статия.
Булото е направено от слоеве мека коприна с цвят на слонова кост и тюл от ръчно бродирани цветя от Кралското училище за ръкоделие.
Булото е прикрепено към диадема Картие "ореол", отпусната на мис Мидълтън от кралицата. Диадемата "ореол" е направена от "Картие" през 1936 г. и е закупена от херцога на Йорк (по-късно крал ДжорджVI) за херцогинята му (по-късно кралица Елизабет кралица-майка), три седмици преди той да наследи брат си като крал. Диадемата бе предоставена на принцеса Елизабет (The Queen) от майка си по повод на 18-ия си рожден ден.

Обиците на булката, от Robinson Pelham са направени, за да повторят диадемата. Те са личен подарък на булката от родителите и за сватбения ден. В тях са заложени и мотиви от герба на семейството на булката като с подобни бижута бяха закичени и останалите представители на фамилията.

Сватбените обувки са изработени ръчно от екипа на Alexander McQueen и са от сатен с цвят слонова кост и брюкселска дантела DUCHESSE, ръчно бродирана от Кралското училище за ръкоделие.

Букетът на булката е с форма на щит от мирта, момина сълза, самакитка и зюмбюл. Букетът е проектиран от Шейн Конъли и се основава на традициите на цветята важни за кралското семейство, семейство Мидълтън и на езика на цветята.

Значението на цветята в букета, са:
Момина сълза - Завръщането на щастието
Самакитка - галантност
Зюмбюл - постоянството на любовта
Бръшлян – Вярност, брак, съпружеска любов, приятелство, обич
Мирта - емблема на брака, любовта.

Младите шаферки са с рокли проектирани от детската дизайнерка Ники Макфарлейн като ехо от рокля на булката. Четирите рокли са ръчно изработени от г-жа Макфарлейн и дъщеря и Шарлот Макфарлейн в домовете им в Уилтшър и Кент.

Като специален спомен, името на шаферката и датата на сватбата са ръчно бродирани върху подплатата на всяка рокля.

Пажовете са облечени с униформа в стила носен от офицерите в кралската гвардия по време на регентството (1820). Униформата черпи символите от ирландската гвардия, където полковник е принц Уилям.

Спирам до тук с кралската защото не би ми останало време за другите сватби през годината.

Другата много странна, очаквана и загадъчна сватба бе тази на най-скандалният и високо платен модел Кейт Мос с рокаджията Джейми Хинс ( китарист на The Kills) и е отново Британска.

До последно информацията и подробностите около светлото събитие бяха толкова оскъдни, че папараците останаха с впечатлението за свръхсекретна шпионска мисия. По-късно истината блесна наяве и стана ясно - правата са продадени на модната библия Вог.

Там излезе специален материал стилизиран и описан по каноните на модното евангелие.
Роклята на булката, както винаги безразлична към очакванията към звездите, е направена от нейния добър приятел Джон Галиано. И въпреки натиска на агенти и други хора, въобще не й е минало през ума да се дистанцира от него заради делото, което се води срещу дизайнера във Франция заради антисемитските му коментари преди време.
Облеклото, което 42-годишния младоженец избра за церемонията, бе светло сив костюм от YSL.
Церемонията се проведе под засилено полицейско присъствие. За да предотврати нежелани инциденти, Кейт забрани достъпа до двете градчета в Костоулдс, Югозападна Англия, край които се проведе сватбата. Манекенката осигурила специални пропуски за поканените 400 гости, а също и за местните жители.

Първоначално сватбата трябваше да се проведе в имението на Кейт Мос в Оксфордшир, но впоследствие двойката премести тържеството заради опасения, че няма да има достатъчно място за всички поканени. Главната шаферка на сватбата бе 8-годишната дъщеря на Кейт Мос – Лила. Бащата на детето също присъствал на сватбата, всички родителите са били поканени с децата си, но за да лудуват на воля е изградена специална шатра и са наети 10 детегледачки и две учителки.
За участниците с главни роли в сватбата са наети еднакви автомобили Ролс Ройс.

37-годишната Мос, която преди това имаше връзка с актьора Джони Деп и беше сгодена за рокаджията Пийт Дохърти, започна да излиза със звездата от "Дъ Килс" през 2007 г. Според светските хроникьори, сватбата на супер модела може спокойно да бъде наречена "забавата на година" заради голямото звездно присъствие и планираните тридневни празненства.
След края на празненствата хеликоптер отведе младоженците на меден месец.

Още една британска венчавка бе тази на сър Пол Макартни и Нанси Шевел.
Бившият Бийтълс сър Джеймс Пол Маккартни на 69 и приятелката му от четири години, член на Нюйоркското висше общество Нанси Шевел на 51, се събраха на церемония в залата Old Marylebone Hall в Лондон.

Мястото се нарича Рок енд Рол сборище, защото там Макартни се жени за първата си съпруга Линда Истман през 1969 г. а и Ринго Стар и Лиъм Галахър също се бракуваха там. Залата разполага с четири стаи, вариращи от 20 места, която е жълта стая , до най-голямото помещение, „Зала за приеми”,която побира 100 човека.

Двойката планира още едно празненство в дома на Шавел в Манхатън.

Двамата се запознаха в Хамптън през 2007 г. и започват да се срещат.
През април Маккартни предложи на Шавел с годежен пръстен за 650,000 долара.

Шавел е в борда на директорите на Ню Йорк Метрополитен Транспорт и е вицепрезидент на семеен бизнес конгломерат.
Тя беше омъжена в продължение на повече от 20 години за адвоката Брус Блейкман.
Булката е втора братовчедка на Барбара Уолтърс (The View).

Това ще бъде трети брак на Макартни: През 1969 г. той се жени за Линда Истман, наследница на американската верига магазини Линднер. Тя е фотограф и по-късно член на групата Wings. Тя почина на 56 годишна възраст от рак на гърдата през 1998 година.
Вторият му брак е с бившия модел Хедър Милс през 2002 г., и завършва с развод през 2008 г..

Маккартни има пет деца: четири деца с Линда Маккартни, едно от тях е модната дизайнерка Стела Маккартни, и една дъщеря с Милс, Беатрис, която участва сватбеното тържество.

Бившия Бийтълс е с рицарско звание от 11 март, 1997 г., и е член на Британската империя.
Датата на сватбата на Сър Пол съвпада с рождения ден на покойния Джон Ленън. Той щеше да е на 71 години на 9 октомври, 2011.

Истинска италианска звездна сватба бе тази на София Копола и Томас Марс.

Режисьорът Франсис Форд Копола ("Кръстникът") поведе дъщеря си София Копола (сценарист / режисьор Изгубени в превода) надолу по пътеката, за да се омъжи за Томас Марс, водещ вокал в рок групата Phoenix, на вечерна гражданска церемония в градината на Palazzo Margherita, бутиков хотел от 19-ти век в района Базиликата, собственост на бащата на булката в родния град на бабата и дядото в южната част на Италия.

Булката носеше лавандулова рокля, проектирана специално за нея от Azzedine Alaïa за церемонията, която бе узаконена от кмета на Берналда, Леонардо Кирузи.

Около 80 души присъстваха на сватбата, включително и Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Никълъс Кейдж (братовчед на Мис Копола), Джордж Лукас, Стивън Спилбърг и Джони Деп.
Гостите се насладиха на местни блюда от сирена, смокини, салати, паста, риба и свинско месо и вино от фермата на семейството.

40 годишната носителка на Оскар - Копола, и 34 годишният групар с Грами - Марс, обявиха годежа си през май. Те имат две деца.
Нейният първи брак, с режисьора Спайк Джоунз, завърши с развод (1999-2003).

Ралф Лоурън и Джордж Буш се сродиха през септември.
Президентската племенница Лоурън Буш (29) се омъжи за дизайнерския син Дейвид Лоурън (39) ( каква игра на думи в имената си имат само, а?) на еврейска церемония в ранчото на дизайнера в Скалистите планини.

Булката била откарана в ранчото от карета с конски впряг. Носела сложно избродирана рокля викториански стил ,проектирана от тъста. Нейните разведени родители, Нийл и Шарън Буш, я отвели до олтара.

Дрес кода за сватбата бил "черна вратовръзка с западен възел", който включва трите дни на честванията - пикник, игра на софтбол, вечеря репетиция, сватба и родео.

Сред 200-те сватбари са лелята и чичото на булката, бившия президент Джордж Буш и Първата дама на САЩ Лора Буш, братовчедите, Джена и Барбара Буш, както и друг чичо, бившия губернатор на Флорида Джеб Буш. Лорън, баби и дядовци.
Бившия президент Джордж Х. У. и първата дама Барбара Буш, били възпрепятствани да присъства поради голямата надморска височина в ранчото, но изпратили видео послание.

Сестрата на младоженеца, Дилън Лорън собственик на Дилън Кенди Бар, и Иванка Тръмп също уважили събитието.

Младоженците се срещнаха през 2004 г. и обявиха годежа си миналата година. Дейвид Лорън е старши вице президент в Рекламния отдел на Polo Ralph Lauren. Лорън Буш, е моден модел, дизайнер и филантроп и е решила да носи името Лорън Буш Лорън .

Във втората част ще ви припомним сватбите на Робин Уйлямс, Шиниъд О'конър,Джийн Симънс, Джей Маклиън, Дейвид Фостър и Петра Екълстоун