Най-грандиозните сватби на 2011 в света - част втора

Варна Лайф

05-01-2012, 13:44

Снимка:

Ройтерс

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Диамантени годежни пръстени, разкошни булчински рокли, разточителни празненства, блясък, папараци и звездни гости- това са общите черти на звездните сватби по света през 2011.

Продължаваме обзора на приказните сватби през изминалата година. Предстоят ни няколко от най-скъпите или пък най-нестандартните.

Истинска американска сватба, ама много американска.

Над 300 гости присъстваха на празника на басиста на легендарната група KISS -Джийн Симънс на 61, и канадска актриса и модел Шанън Туид на 54.

Те посрещнаха гостите си на ранна вечерна сватбена церемония в градините на Бевърли Хилс Хотел.

Рок звездата и бившата Мис Плеймейт от 1982 се срещат през 1984 г. и започват да живеят заедно.
На следващата година звездната двойка прави риалити шоуто „Семейните бижутата на Джийн Симънс (A & E). Края на последния сезон включваше и предложението за брак на Симънс към Туид, паднал на колене след 28 години съвместен живот.

Сватбата им бе включена в новия сезон, който започна на 18 октомври.

Туид, носеше рокля в цвят слонова кост на „Присила от Бостън” и букет от градински рози с цвят на слонова кост. Нейната майка, Луиз я заведе до олтара. Двойката обмени собственоръчно написани обети. 
Синът им Ник на 22, бе кум, а члена от бандата KISS, Пол Стенли шафер. 
Дъщеря им Софи на 19, бе шаферка на Туид. 
Децата им разпратили сватбените покани до най-близките им приятели сред които Хю Хефнър, Бил Махер от KISS, Dog The Bounty Hunter, и създателя на Survivor Марк Бърнет.

Първия танц на „младата” двойка бе на песента на Ета Джоунс „На края” в изпълнение ба дъщеря им Софи.

Преди броени дни, на 17 Декември брак сключи и „момчето” от Бакстрийт Бойс Ей Джей Маклиън.
Той се ожени за Рошел Каридис под беседката на моравата Кристал в Бевърли Хилс Хотел.

Бракът бе узаконен от фотографа Тайлър Шийлдс. Каридис бе отведена до олтара на фона на песента „Ноемврийски дъжд” на Гънс енд роузес
Гостите включваха всички членове на Бакстрийт Бойс, Кати Грифин и Джоуи Макинтайър.

Седмица преди тях пък се омъжи гологлавата Шиниъд О’Конър за Бари Херидж.
„Нищо не сравнящата се с теб” романтична мечтателка не си бе и представяла да сключи брак на 45-тия си рожден ден седейки на задната седалка на розов Кадилак.
Е, това и се случи на ранна вечерна церемония в „Малкия бял сватбен параклис” Лас Вегас. 
Булката носеше розова, дълбоко изрязана вечерна рокля, с която разкри татуировките си, а младоженецът беше с тъмно сако и розова риза. Няколко запалени свещи горяха докато служителите на параклиса пеят Happy Birthday на булката.

Това ще бъде четвърти брак за ирландската певица и автор на песни, която се развде с дългогодишния си приятел и сътрудник Стив Куни през април, осем месеца след като се омъжи. 
О'Конър има четири деца от предишните си връзки.

Сватба на култова дата
Продуцентът с канадска награда Грами, Дейвид Фостър си взе за жена Йоланда Хадид на 11.11.11

40-членен оркестър свиреше докато продуцента и автор на песни вървеше по пътеката, придружен от двама униформени от канадската кралска планинска полиция и петте му дъщери, за да се ожени за бившия супер модел на Ford Йоланда Хадид.

Булката носеше червена обсипана с мъниста рокля от Monic Lhuillier и тръгна по пътеката водена от ръката на 12-годишния си син и с двете си дъщери като шаферки.
Церемонията включва участието на победител от „Америка търси таланти”, 50 членен госпъл хор и Андреа Бочели, който изпя песен написана от младоженеца.
Сред сватбарите са Барбара Стрейзънд, Джеймс Бролин, Опра Уинфри, Брайън Грейзър, Аврил Лавин, Кейт Хъдсън, Мохамед Али, Бо Дерек, Сузан Съмърс, Крис Боти, Карол Байер Седжър, Даян Уорън, Стив Уин и бившия канадски министър-председател Брайън Мълрони .

Пет степенно меню, създадено от готвача на Оскарите Волфганг Пук бе поднесено на изработени по поръчка огледални маси обсипани със стотици свещи.
Младоженците танцуваха първия си танц на „Последния път, когато се влюбваш”, изпълнена от Ерик Бенет.

По време на приема, Майкъл Бъбъл, Натали Коул, Дона Съмър, Питър Сетера, Бейби Фейс, Кенни Джи, Канадските Тенори и Нийл Седака също направиха поздравителни изпълнения към новобрачната двойка.

В съответствие с тяхната тема, точно в 11:11 вечерта, двойката нарязва пет футовата сватбена торта украсена в перлено и обсипана с музикални ноти.

Следва сватбата на един от любимите комици на америка.

Великият Робин Уилямс и графичата дизайнерка Сюзън Шнайдер, сключиха брак през октомври в Миадуд Ризорт с церемония на открито пред семейството и близки приятели включително Стивън Спилбърг, Джордж Лукас и Били Кристъл.

Булката носеше рокля без презрамки в бяло и червено със шлейф и бе предадена на младоженеца от баща си. След церемонията се състоя вечеря с танци, а после младоженците отпътуваха на меден месец в Париж.

Двамата се срещнаха малко преди Уилямс да претърпи сърдечна операция през 2009 г. според британския, The Guardian,който също съобщава, че Шнайдер помоагала на сестрите в болницата да го върнат обратно в къщи жив и здрав.

Това е третият брак за 60-годишната звезда от „Добро утро, Виетнам”, „Обществото на мъртвите поети”, „Клетка за Птици” и „Мис Даутфайър”, той има три деца, син, с първата си жена и син и дъщеря от втория си брак

Още една Октомврийска сватба бе тази на актьорът Дани Мастерсън и актрисата и певица Бижу Филипс, в частен замък в ирландската провинция пред семейството и приятелите си по време едноседмично празнуване.

Филипс на 31, носеше поръчкова рокля от Zac Posen. Мастерсън на35, (That '70s Show) носеше Albert Hammond Jr. for Confederacy. 
Брата на младоженеца Крис Мастерсън послужи за кум.

Двамата са заедно в продължение на осем години. През март, 2009, Мастерсън предложи на Филипс, която му партнираше в няколко филма.
.
Сватбата в стил „Формула 1” за 5 милиона
Петра Екълстоун е дъщеря на милионерът от Формула едно Берние Екълстоун, тя се омъжи за 28 годишния британски бизнесмен Джеймс Стънт.
Церемонията бе по здрач в замък от 15-ти век в крепоста на средновековното село Брачиано на 50 км от Рим.
Булката носеше бяла рокля без презрамки на Вера Уанг, диамантена тиара своал, и капковидни обеци.

Нейната сестра, актрисата Тамара Екълстоун, бе шаферка облечена в сива разкошна асиметрична рокля. Майката на булката, Славица Радич, носеше златна рокля. Бившият модел на Армани от Хърватия е била омъжена за бащата на Петра в продължение на 25 години до развода им през 2009 г.

Булката и баща и пристигнат с ретро ролс-ройс зад волана на който е бившият световен шампион на Формула 1 Жан Алези. Те тръгнаха от Hotel Hassler в бял "Ролс-Ройс Фантом", преди да го сменят с втората кола за грандиозното си появяване.
Присъстват 250 гости сред тях дукесата на Йорк Сара Фъргюсън, с дъщерите си Беатрис и Южени, Парис и Ники Хилтън с майка си Кати.
Партито е в градините на замъка под климатизирани бели шатри, за гостите се лее най-скъпото шампанско на света - Кристал от реколта Louis Roederer и вино Chateau Petrus. Акробати се премятат висейки от балони с горещ въздух на фона на първите за вечерта фойерверки.

Ерик Клептън - приятел на семейството изпя песента за първия танц на двойката безплатно. Клептън бе последван от The Black Eyed Peas, и DJ David Guetta. Празника продължава с втора ударна доза фойерверки.

Няколко милиона долара са разходите по сватбата, включени са забавленията (Андреа Бочели, The Black Eyed Peas, Alicia Keys, David Guetta, DJ, филхармоничен оркестър, хор и такса за управление, плюс три виолончела, които изискват собствени места на самолет и транспортните разходи, и Риана, която е художествения директор на програмата), замъка, подаръци за сватбеното тържество и ключови участници, френския готвач Ален Дюкаш, храна за гостите на сватбата, 122 стаи за гости в Рим - Хотел де Русе, отлежали вина, Вера Уанг сватбена рокля, шаферките и камериерка и техните специални рокли, фойерверки, видео стени, два апартамента в хотел Hassler, 90 стаи в Hassler за гости, Phantom Rolls Royce, сигурност, сватбен плановик и допълнителни разходи.

Замъкът от 15-ти век Odescalchi Castle, на хълма в село Брачиано, е известен с пищните церемонии. Тук Том Круз си размениха обети с Кейти Холмс преди пет години, и също така бе домакин на сватбата на Мартин Скорсезе и Изабела Роселини и на телевизионния журналист Кристиане Аманпур.

Стигат ли ви, или искате още?